Παρακολουθώ τους Cyanide 4 από την αρχή της καριέρας τους και μέσα από το Rockpages έχουμε επιστήσει αρκετές φορές την προσοχή σας σε αυτή την πραγματικά πολύ αξιόλογη μπάντα! Βλέπετε, δεν είναι διόλου συνηθισμένο φαινόμενο να ακούς σύγχρονο hard rock που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από τις υπόλοιπες κυκλοφορίες του εξωτερικού. Και αν το EP και το “Everyday Is A Masquerade” αποτέλεσαν τα πρώτα δείγματα γραφής, το “Nekyia” δείχνει το δρόμο για το πως θα πρέπει να ακούγονται από εδώ και πέρα οι Cyanide 4. Τι εννοώ…;

Μπορεί το “Nekyia” να ενέχει όλα εκείνα τα γνώριμα χαρακτηριστικά του ήχου των Cyanide 4 (βλ. Crashdiet meets Misfits and 90’s Metallica) αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα εξελίσσονται σε έναν πιο γρήγορο, σε έναν πιο rock n’ roll και πιο «σκοτεινό» δρόμο! Οι Cyanide 4 δείχνουν όσο ποτέ άλλοτε διψασμένοι για κάτι καλύτερο και όλα μα όλα τα κομμάτια έχουν κάτι να πουν. Από το εναρκτήριο “Restless” που σε κολλάει στον τοίχο, το πιασάρικο “Getaway” μέχρι και το old-school rock n’ roll “Lucky 13” και το απόλυτο highlight “Amphetamine Dreams”, οι Cyanide 4 προσφέρουν ένα δίσκο γεμάτο ευφάντα riffs, μοναδική ενέργεια και κυρίως ποιότητα!

Ελπίζω να μην υπάρξει ξανά μεγάλο διάλειμμα από τις συνθετικές υποχρεώσεις των Cyanide 4…χρειαζόμαστε τέτοιες κυκλοφορίες στην εποχή μας!

Highlight: Nekyia και αρχαιοελληνική, μυστικιστική παράδοση. Πολύ τροφή για σκέψη…