Χρειάστηκαν 34 ολόκληρα χρόνια για τη δισκογραφική επιστροφή των Alcatrazz…34 χρόνια! Ναι, σίγουρα όλα τα μέλη –πρώην και νυν- ήταν περισσότερο ή λιγότερο απασχολημένα με διάφορα projects και συγκροτήματα αλλά η δυναμική και το ειδικό βάρος του ονόματος των Alcatrazz σχεδόν επισκιάζει κάθε επιμέρους κυκλοφορία. Αυτονόητα, τα φώτα πέφτουν πάνω στον Graham Bonnet ο οποίος έχει βαλθεί να αποδείξει ότι όσο περνούν τα χρόνια, η φωνή του γίνεται καλύτερη! Δίχως κανένα ίχνος υπερβολής, η φωνή του Bonnet στο “Born Innocent” είναι εξαιρετική και πάμε να δούμε όμως αν η αναμονή άξιζε τον κόπο…

Ευθύς εξαρχής οφείλω να υπογραμμίσω ότι εδώ έχουμε έναν από τους καλύτερους hard rock δίσκους του 2020 και τολμώ να πω το φυσικό διάδοχο του “No Parole From Rock N’ Roll”! Ναι, το “Disturbing The Peace” ήταν ένας σπουδαίος δίσκος αλλά η καταλυτική παρουσία του Steve Vai είχε αλλοιώσει αρκετά το νεοκλασικό ύφος ή αν προτιμάτε το πιο στακάτο rock του πρώτου δίσκου. Στο “Born Innocent” επιστρέφουν όλα τα κλασικά στοιχεία του “No Parole…” και το σημαντικότερο είναι ότι όλα τα κομμάτια διέπονται από μία μοναδική ποιότητα που σε «αναγκάζουν» να βάλεις το δίσκο στο repeat…ξανά και ξανά! Αμιγώς μουσικά θα έλεγα ότι το “Born Innocent” είναι ένα σταυροδρόμι όπου το “No Parole…” συναντά την ατμόσφαιρα του “The Book” (του δίσκου που κυκλοφόρησε ο Graham με την Graham Bonnet Band) ενώ σε κάποια σημεία κάποιος θα εντοπίσει και ορισμένα στοιχεία από το “Stand in Line” (Impelliteri).

Και μιας και αναφερθήκαμε στο “Stand in Line”, να πούμε ότι ο Chris Impellitteri παίζει κιθάρα και έχει γράψει τη μουσική στο ομώνυμο κομμάτι ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους καλεσμένους συναντάμε ονόματα όπως Dario Mollo, Don Van Stavern, Bob Kulick (R.I.P.), Jeff Waters κ.α. Θα ήταν παράλειψη αν δεν κάναμε ειδική μνεία στην αψεγάδιαστη απόδοση όλων των μελών των Alcatrazz αλλά και στην πεντακάθαρη παραγωγή που αναδεικνύει τις ούτως ή άλλως φανταστικές συνθέσεις του δίσκου.

Άξιζε, λοιπόν, η αναμονή…; 100%…ναι! Τώρα όμως θέλουμε μία γρήγορη συνέχεια…ο πήχης ανέβηκε ψηλά.

Highlight: Ο Bonnet πραγματικά συγκλονίζει με την ερμηνεία του και τους στίχους στο “Warth Lane”.