Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο podcast The Pit, η Cristina Scabbia αποκάλυψε τον λόγο που οι Lacuna Coil δεν γράφουν μουσική κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στην ερώτηση για το αν το συγκρότημα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της περιόδου της πανδημία για να συνθέσει νέα μουσική είπε: «όχι, για να είμαι ειλικρινής όχι. Γιατί δεν θέλαμε η μουσική μας να συνδεθεί με αυτή την περίοδο, γιατί είναι κάτι για το οποίο δεν θέλουμε να μιλάμε. Φυσικά, υποσυνείδητα θα μας εμπνεύσει για το επόμενο άλμπουμ μας, γιατί όλα όσα ζει κανείς μεταφράζονται σε μουσική και στίχους χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Το θέμα είναι πως όταν γράφεις ένα νέο δίσκο εμπνέεσαι από κάτι. Αλλά αν δεν ταξιδεύεις, αν δεν ζεις εμπειρίες, δεν συναντάς ανθρώπους και άλλες κουλτούρες είναι δύσκολο να βρες την έμπνευση μόνο από ταινίες και σειρές που βλέπεις στην τηλεόραση. Θέλω να εμπνευστώ από κάτι και πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και με τα άλλα παιδιά στην μπάντα».

«Νοιώθω μεγάλη έμπνευση όταν συμβαίνει κάτι κακό, αλλά τουλάχιστον κάτι συμβαίνει, το ζω. Αλλά αυτή η κατάσταση (η πανδημία) είναι στατική».