Σε μια πρόσφατη εμφάνιση του Bruce Dickinson κατά τη διάρκεια της περιοδείας διαλέξεων που κάνει ανέφερε ένα περιστατικό όπου παραλίγο να πιαστεί στα χέρι με τον Steve Harris.

Όταν ρωτήθηκε από το κοινό αν «έχει πλακωθεί στις μπουνιές με κάποιο άλλο μέλος της μπάντας», ο Dickinson είπε «περίπου» και εξιστόρησε  ένα γεγονός που συνέβη πολλά χρόνια πριν, όταν ο Bruce είχε μόλις γίνει μέλος των Iron Maiden.

«Τους είπα, ξέρω πως είμαι ο καινούριος, αλλά αυτό γίνεται: όταν τραγουδάω στέκομαι στη μέση της σκηνής μπροστά, τραγουδάω και μετά πάω κάπου αλλού. Εσείς μπορείτε να πηγαίνετε όπου θέλετε, αλλά όταν τραγουδάω θέλω να είμαι στη μέση.

Όπως έχω λοιπόν τα μόνιτορ κάτω και τραγουδάω ξαφνικά αυτός ο μανιακός έρχεται και κάνει… (μιμείται την κίνηση του Harris που βάζει το πόδι του πάνω στο μόνιτορ). Άντε και γ…

Και μετά έρχονται οι roadies και μετακινούν τα μόνιτορ μου στο πλάι. Ζαβολιάρηδες! Έτσι, ξαναβάζω τα μόνιτορ πίσω εκεί που ήταν και γενικά αυτό συνεχιζόταν για κάποιο διάστημα.

Τελικά, βρήκα μια τεράστια βάση για το μικρόφωνο… είχα μια βάση μικροφώνου που ήταν σαν παγίδα για μπασίστες.

Και με βάραγε –έχω ακόμα σημάδια στα μπροστινά μου δόντια, ρωγμές και κοψίματα από όλες τις φορές που μου κοπάνησε το μικρόφωνο στα δόντια.

Κι έτσι, παραλίγο να παίξουμε μπουνιές. Αλλά, τελικά βρήκαμε μια συμβιβαστική λύση στο τέλος. Τραγουδάω στη μέση της σκηνής, απλά κάναμε τη σκηνή διπλάσια σε μέγεθος».

Στο 10ο λεπτό περίπου μπορείτε να ακούσετε τον Bruce να διηγείται το περιστατικό…