Οι Nightwish ανακοίνωσαν μέσω των social media ότι το νέο τους άλμπουμ, που θα είναι το δέκατο κατά σειρά, είναι έτοιμο να ηχογραφηθεί.

Στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνονται ο keboardist Tuomas Holopainen, ο κιθαρίστας Emppu Vuorinen, ο μπασίστας Jukka Koskinen και ο ντράμερ Kai Hahto.

“Demos για το άλμπουμ no. 10 έχουν πλέον ολοκληρωθεί! Είμαστε χαρούμενοι και μαντέψτε τι; Η ηχογράφηση είναι η επόμενη!”

Τον Απρίλιο, οι Nightwish ανακοίνωσαν ότι δεν θα περιοδεύσουν για την προώθηση του επόμενου στούντιο άλμπουμ τους. Ο διάδοχος του “Human. :II: Nature.” αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024.

Οι Nightwish δήλωναν τότε: “Καθώς η Human :ll: Nature – World Tour πλησιάζει στο τέλος της, νιώθουμε ότι τώρα είναι η ώρα να σας ενημερώσουμε για τα σχέδιά μας για την επόμενη φάση του ταξιδιού μας. Μετά τις προγραμματισμένες συναυλίες για τον Ιούνιο του 2023 θα “κρεμάσουμε τα σπιρούνια μας” για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, όσον αφορά τις ζωντανές συναυλίες, και δεν θα περιοδεύσουμε για το επόμενο άλμπουμ.

Οι λόγοι για αυτή την απόφαση είναι προσωπικοί, αλλά, όπως όλοι συμφωνούμε, ζωτικής σημασίας για την ευημερία και το μέλλον της μπάντας. Να είστε σίγουροι ότι εξακολουθούμε να αγαπάμε να δουλεύουμε μαζί, και αυτή η απόφαση δεν έχει καμία σχέση με την εγκυμοσύνη της Floor ή τα άλλα ατομικά μας projects.

Ωστόσο, ένα άλμπουμ με 12 νέα τραγούδια θα δει το φως της ημέρας το 2024, όπως και 3 μουσικά βίντεο! Η μπάντα είναι θετικά ενθουσιασμένη πέρα από κάθε λέξη για αυτή τη νέα επερχόμενη μουσική περιπέτεια.

Μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις από το στρατόπεδο των Nightwish αυτό το καλοκαίρι!” – Tuomas, Floor, Emppu, Troy, Kai & Jukkis