Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΥ

0

Μετά την χθεσινή ανάρτηση στο Facebook από την μεριά του Blackmore ότι του απαγορεύτηκε η παρουσία στην ένταξη των Deep Purple στο Rock’n’Roll Hall Of Fame, ο πρόεδρος και διευθυντής του θεσμού τον διαψεύδει με συνέντευξή του στο Rollingstone.com. «Ο Ritchie είναι ευπρόσδεκτος να απολαύσει την βραδιά και να παραλάβει το βραβείο του», δήλωσε ο Joel Peresman, ενώ τόνισε ότι ο μάνατζερ της μπάντας, Bruce Payne, δεν μπορεί να εμποδίσει το οποιοδήποτε μέλος να παραστεί στην τελετή. O Peresman δήλωσε επίσης ότι προσέγγισε τους μάνατζερς των Purple και του Blackmore για να κάνουν ένα reunion για μια και μόνη εμφάνιση στην εκδήλωση, αλλά ο Payne το απέκλεισε.
Θυμίζουμε ότι στο Facebook ο Ritchie Blackmore, ή οι εκπρόσωποί του, στο επίσημο profile του έγραψε: «O Ritchie προσκλήθηκε στην ένταξη στο Rock’n’Roll Hall Of Fame. Συζητούσε το ενδεχόμενο να παραστεί, ώσπου ο πρόεδρος του Hall Of Fame του έστειλε επιστολή σύμφωνα με την οποία ο μάντατζερ των Deep Purple, Bruce Payne λέει «όχι». Έτσι, ο Ritchie δεν θα συμμετέχει στην τελετή. Ευχαριστεί από καρδιάς τους οπαδού που τον υποστήριξαν με την ψήφο τους»,
Από την άλλη, σε πρόσφατη δήλωσή του ο Ian Gillan υπερασπίστηκε την θέση του συγκροτήματος να εμφανιστεί και να παίξει στην τελετή του Rock’n’Roll Hall Of Fame με την παρούσα της σύνθεση. «Ήρθαμε αντιμέτωποι με μια δύσκολη απόφαση όταν μάθαμε για την ένταξή μας στο Rock’n’Roll Hall Of Fame. Ήταν μεγάλη έκπληξη για μας ότι οι Steve Morse και Don Airey δεν εντάσσονται. Οι Ian Gillan, Ian Paice και Roger Glover προσέφεραν τη συμβιμαστική λύση την οποία αποδέχτηκε το Hall Of Fame και δίνει στο συγκρότημα τη δυνατότητα να παίξει στην τελετή. Τα μέλη των Deep Purple που εντάσσονται στο θεσμό (σσ Ritchie Blackmore, David Coverdale, Rod Evans, Ian Gillan, Roger Glover, Glenn Hughes, Jon Lord και Ian Paice) θα παραλάβουν τα βραβεία τους και μετά η τρέχουσα σύνθεση των Deep Purple θα παίξει. Να σημειώσουμε ότι δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να αναστατώσουμε κανένα με αυτή μας την απόφαση, την οποία λάβαμε από σεβασμό στον Steve και τον Don. Μίλησα με τον David Coverdale την προηγούμενη εβδομάδα και εξέφρασε την απόλυτη κατανόησή του για τον τρόπο που χειριστήκαμε την κατάσταση. Σε ευχαριστούμε David, είσαι ένα gentleman. Έξω από αυτό το event δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιο “reunion”. Οπότε, ας μαζευτούμε όλοι εκεί, να κάνουμε μια χειραψία, να χαμογελάσουμε στις κάμερες και να το κάνουμε με σεβασμό και αξιοπρέπεια για τα μέλη της παρούσας σύνθεσης αλλά και τα παλιότερα αυτής της τόσο ιδιαίτερης οικογένειας».
Άρα, ή ο Blackmore δεν κατάλαβε καλά, ή ήθελε σκόπιμα να μας μπερδέψει. Ή θέλει πάρα πολύ να ξαναπαίξει με τους Deep Purple και τον παλιόφιλο τον Ian Gillan και κάποιοι άλλοι δεν θέλουν. Από τη μεριά τους οι Deep Purple κρατούν την πιο ρεαλιστική στάση, εφόσον γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να γίνει το (πολυπόθητο για κάθε rock οπαδό) reunion με τον Blackmore και θέλουν να είναι εντάξει απέναντι στον Steve Morse που κλείνει 20 χρόνια στο γκρουπ και στον Don Airey που αντικατέστησε επιτυχημένα τον Jon Lord το 2002.