Ο Niklas Sundin αποχωρεί από τους Dark Tranquility

0

Τέσσερα χρόνια αφού σταμάτησε να περιοδεύει με το συγκρότημα, ο κιθαρίστας, Niklas Sundin, ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή του από τους Dark Tranquility. «Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε έκανα ένα διάλειμμα από τους Dark Tranquility από το 2016 για να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Τώρα που η περιοδεία για το “Atoma” ολοκληρώνεται και οι ηχογραφήσεις για το νέο άλμπουμ θα ξεκινήσουν είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσω την αποχώρησή μου από το γκρουπ.

Είμαι ευγνώμων για τις εμπειρίες των τελευταίων 30 χρόνων. Ιδρύσαμε το συγκρότημα έφηβοι χωρίς μουσικές γνώσεις και με κάποιο τρόπο τα τραγούδια μας μας ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, μας βοήθησαν να καθιερώσουμε ένα είδος στο metal, μμαςχάρισαν αρκετές υποψηφιότητες για Grammy και κυρίως είχαν ένα θετικό αντίκτυπο στον κόσμο ανά την υφήλιο. Αυτό είναι σπουδαίο και ό,τι περισσότερο μπορεί να ζητήσει ένας καλλιτέχνης.

Ωστόσο, δεν είναι μυστικό ότι πάντα απολάμβανα περισσότερο το δημιουργικό κομμάτι παρά τις εμφανίσεις και οι αυξημένες υποχρεώσεις για περιοδεία από άλμπουμ σε άλμπουμ ήταν κάτι που μου προκάλεσε απέχθεια. Στο συγκρότημα και οι οπαδοί το αξίζουν μέλη που θέλουν να είναι στον δρόμο όσο το δυνατόν περισσότερο για να κρατήσουν ζωντανή την απήχηση της μπάντας. Γι’αυτό το λόγο προτιμώ να αποχωρήσω και να στρέψω τη μουσική μου δημιουργικότητα σε άλλους τομείς. Θα συνεχίσω να ασχολούμαι με την οπτική πλευρά των Dark Tranquility και ήδη δουλεύω για το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ», είπε ο κιθαρίστας.