Που βρίσκονται τα αεροπλάνα των Iron Maiden σήμερα;

0

Ως γνωστόν το “Ed Force One”, δηλαδή το Jumbo Jet 747 των Iron Maiden μεταφέρει το συγκρότημα, τους τεχνικούς και τα σκηνικά σε όλο τον κόσμο, όμως πριν από αυτό το συγκρότημα χρησιμοποιούσε δυο μικρότερα Boeing 757.

Τα δυο αεροσκάφη προήλθαν από τη δουλειά του Bruce Dickinson ως πιλότου στην Astraeus Airlines, η οποία δεν υπάρχει πλέον, με βάση το αεροδρόμιο του Gatwick. Το αεροσκάφος που χρησιμοποίησαν οι Maiden για την περιοδεία “Somewhere Back In Time” πέταξε για πρώτη φορά τα 1989 και εκτελούσε δρομολόγια για τις Air 2000, Canada 3000, First Choice Airways και Ghana International Airlines.

Photo: André Gustavo Stumpf via Wikimedia Commons 

Το έτερο 757 που χρησιμοποιήθηκε στην περιοδεία “Final Frontier World Tour” ξεκίνησε τα ταξίδια το 1992 με την Canada 3000.

Και τα δυο έπρεπε να πωληθούν όταν η Astraues Airlines πτώχευσε το 2011. Έτσι, το δεύτερο ουσιαστικά διαλύθηκε και έγινε ανταλλακτικά τον Ιούλιο του 2012 στο Phoenix Goodyear Airport, ενώ το πρώτο νοικιάστηκε στην Easyjet και μετά στην Saudi Arabian Airlines και την Thomas Cook, ενώ από την άνοιξη του 2013 έπαψε να είναι επιβατικό και έγινε εμπορικό και μάλιστα έκανε την τελευταία του πτήση στις 27 Νοεμβρίου κάνοντας ένα δρομολόγιο από την Indiana στο Flint του Michigan.

Πηγή: https://simpleflying.com/iron-maiden-757-now/