ΠΡΟΑΚΡΟΑΣΗ INNERWISH

0

Είχαμε τη χαρά και την τιμή να παραβρεθούμε στο listening session του νέου, ομώνυμου album των Innerwish το οποίο θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 18 Μαρτίου από την Σουηδική εταιρεία Ulterium Records. Στα γνώριμα «λημέρια» του Devasoundz Studios μαζευτήκαμε αρκετοί φίλοι και συνάδελφοι από διάφορα ηλεκτρονικά και μη μέσα για να πάρουμε μία πρώτη γεύση από την πέμπτη δισκογραφική δουλειά των Innerwish. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν είναι δυνατό να κάνουμε μία κανονική παρουσίαση του δίσκου αφού ακούσαμε το νέο album μία μόλις φορά και έτσι επιφυλασσόμαστε για ένα αναλυτικό review μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτά που μπορούμε να σας πούμε όμως είναι τα εξής: είναι ολοφάνερο ότι τα παιδιά δούλεψαν εξαντλητικά πάνω στο νέο δίσκο ηχογραφώντας 13 συνθέσεις που έχουν λίγο από όλα. Δηλαδή, οι old school fans των Innerwish θα εντυπωσιαστούν από τις κομματάρες “Needles In My Mind” και “My World On Fire” ενώ οι πιο πιτσιρικάδες σίγουρα θα γουστάρουν τα “Roll the dice”, “Rain of a Thousand Years” και “Broken”. Η ειδοποιός διαφορά του νέου δίσκου των Innerwish σε σχέση με το παρελθόν είναι μία πιο μοντέρνα προσέγγιση στην παραγωγή η οποία τόσο πολύ λείπει από τα ελληνικά συγκροτήματα.

Τα νέα μέλη, Φραγκίσκος Σαμοΐλης στα drums και Γιώργος Εικοσιπεντάκης στα φωνητικά, έχουν «δέσει» απόλυτα με τις…παλιοκαραβάνες των Innerwish. O μεν Σαμοίλης έχει συνδράμει τα μέγιστα στον στιχουργικό αλλά και στον αμιγώς συνθετικό τομέα ενώ η φωνή του Εικοσιπεντάκη είναι εξαιρετική. Δεν χρειάζεται φυσικά να πούμε ότι οι κιθάρες του Θύμιου Κρίκου και του γιατρού Μανώλη Τσίγκου είναι αψεγάσιαστες!

Τέλος, ειδικής αναφοράς χρήζει στο κομμάτι “Tame The Seven Seas” που κλείνει το δίσκο. Ίσως πρόκειται για το πιο φιλόδοξο και μεγαλεπήβολο τραγούδι στην καριέρα των Innerwish. Ένας επικός/συμφωνικός ογκόλιθος, με μία κινηματογραφική ατμόσφαιρα και πολύ ιδιαίτερους στίχους (από όσο μπορέσαμε να διακρίνουμε). Περισσότερα όμως για όλα αυτά στην αναλυτική παρουσίαση αλλά και στη συνέντευξη που θα κάνουμε με τα παιδιά. Πάντως, η πρώτη γεύση είναι κάτι πολύ παραπάνω από θετική!

Σάκης Νίκας

InnerwishListening