Το Αθηναϊκό act, Reflection Black, παρουσιάζει το ντεμπούτο EP, Entering Dreamtime.

To προσωπικό project του ιθύνοντα νου Elis Alex (Nigredo, Ravencult), κλείνει το 1ο του χρόνο ύπαρξης παρουσιάζοντας 3 κομμάτια εθιστικού Darkwave & Post-Punk στη 1η του EP κυκλοφορία από τη Razorbleed Productions στις 20/5/2022. Στο “Entering Dreamtime”, κρυστάλλινες κιθάρες περιπλέκονται με synthesizers και μελωδικά φωνητικά συνθέτοντας μια σκοτεινή εικόνα του Goth του 21ου αιώνα. Η μαύρη αλλά και ονειρική ατμόσφαιρα των κομματιών δεν κάνει εκπτώσεις στη αυθεντικότητα και συμπληρώνεται από τη παραγωγή του George Emmanuel (Lucifer’s Child, ex-Rotting Christ). Σε θέμα επιρροών, εφορμάται από τα κλασικά Goth μοντέλα των The Sisters of Mercy και των The Mission αλλά στέκεται ηχητικά δίπλα στη μοντέρνα προσέγγιση μπαντών όπως οι She Past Away, οι Drab Majesty και οι Twin Tribes.

Ο Alex σχολιάζει: “Με το Entering Dreamtime είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι με τον κόσμο μια πρώτη γεύση του σκοτεινού μουσικού οράματος που είναι οι Reflection Black. Τα 3 αυτά κομμάτια είναι αυτό που θεωρώ Goth/Post-Punk αιχμής, συνδυάζοντας μεγάλη ποικιλία από τα πιο μοντέρνα έως τα πιο κλασικά στοιχεία του είδους.”

Το EP Entering Dreamtime κυκλοφορεί στις 20/5 σε συνεργασία με τη Razorbleed Productions σε limited έκδοση CD σε 100 κόπιες.

Stream Entering Dreamtime at:

Bandcamp https://reflectionblack.bandcamp.com

Youtube https://www.youtube.com/watch?v=9-3OVW0F4O4

Spotify https://open.spotify.com/artist/7sY8EPGc1XgSqFI9i7qhhx

Η έννοια των Reflection Black έχει γεννηθεί από τον Elis Alex ήδη από τα τέλη του 2019, στον αστικό ιστό της Αθήνας. Το project ήρθε για πρώτη φορά στο φως το 2021 με τη κυκλοφορία της πρώτης σειράς από singles προσφέροντας σκοτεινό Goth/Post-Punk εμποτισμένο με το black metal παρελθόν του Alex (Ravencult, Nigredo). Με το ντεμπούτο EP, Entering Dreamtime, και ένα full length album ήδη έτοιμο οι Reflection Black είναι έτοιμοι να μοιραστούν με τον κόσμο τα πιο μαύρα μουσικά τους οράματα.

Order Entering Dreamtime at:

Razorbleed Productions https://razorbleed.bigcartel.com/

Reflection Black Bandcamp https://reflectionblack.bandcamp.com

Find Reflection Black at

Bandcamp https://reflectionblack.bandcamp.com

Facebook https://www.facebook.com/nightofnolight 

Instagram https://www.instagram.com/nightofnolight  

Spotify https://open.spotify.com/artist/7sY8EPGc1XgSqFI9i7qhhx

Additional Info

Entering Dreamtime Singles Official Videos

Call My Name

Let The Spirit

Entering Dreamtime Credits:

Vocals recorded with Sokratis Bebis at Red Panda Studio, Athens, Greece.

Mixed and mastered by George Emmanuel at Pentagram Studio, Athens, Greece.

Photography by Spyros Kalivas.

Layout by VisionBlack.