Η μουσική που φτιάχνουν οι Sunn O))) είναι αχανής. Δημιουργούν σκοτεινές και πυκνές ατμόσφαιρες. Ο ήχος τους είναι γεμάτος με παραμόρφωση, και πραγματικά πολύ βρώμικος και σκοτεινός. Απέχει πολύ από τις κλασικές μουσικές προτιμήσεις και συνήθειες.

Το  “ØØ Void”  είναι η πρώτη τους κυκλοφορία και το 2011 γίνεται το δεύτερο Re-Release. Οι κιθάρες και το μπάσο είναι κουρδισμένα πιο χαμηλά και από την κόλαση. Όλα τα κομμάτια φτάνουν και ξεπερνούν τα 15 λεπτά. Οι κιθάρες μας δίνουν ένα ambient ήχο ο οποίος με το κατάλληλο ηχοσύστημα θα μπορούσε να προκαλέσει δονήσεις.

Είναι ένας καθαρά Ambient doom δίσκος. Δεν υπάρχουν drums, δεν υπάρχουν φωνητικά και καμία γρήγορη εναλλαγή στα κομμάτια. Αν δώσετε χρόνο στην μουσική  θα δείτε της νότες να εξελίσσονται και τελικά θα γίνουν ιδιαιτέρως δυναμικές.

Είναι αλήθεια ότι πλέον άλμπουμ από την αρχική κοπή του δίσκου είναι δύσκολο να βρεθεί. Έτσι αυτό το re-issue θα βοηθήσει τους φάνς της μπάντας να βρουν τον πρώτο δίσκο αλλά και γιατί όχι μπορεί η μπάντα να αποκτήσει και καινούριους φίλους.

Υ.Γ. Έχω ακούσει ένα μύθο, ότι αν βάλεις Sunn O))) σε χαμηλή ένταση, σε μια ομάδα ανθρώπων που μιλάνε, χωρίς να τους το πεις, μετά από λίγη ώρα θα ξεκινήσουν να ανεβαίνουν η παλμοί τους, να αγχώνονται κλπ. Είστε να κάνουμε ένα πείραμα;;;


Tags

Sunn O)))