«Τα πορτραίτα του Phil Lynott»

0

Η Rufus Publications ανακοίνωσε την έκδοση ενός φωτογραφικού βιβλίου για τον Phil Lynnot, το “Portraits Of Phil Lynott”, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

Το βιβλίο ακολουθεί την καριέρα του μεγάλου rocker από το ξεκίνημά της μέχρι και τους Grand Slam, ενώ εμπλουτίζεται από τα κείμενα του Geoff Barton.

“Είχα προσκληθεί από τον διαφημιστή των Thin Lizzy, Tony Brainsby, να δω την πρόβα του συγκροτήματος με τους δύο νέους κιθαρίστες τους, Scott Gorham και Brian Robertson. Αυτό πρέπει να έγινε κάποια στιγμή στις αρχές του καλοκαιριού του 1974. Εμφανιζόμενος στο στούντιο ως ένας αφελής και νευρικός 19χρονος, χτύπησα την μπροστινή πόρτα, η οποία άνοιξε με τρίξιμο σαν να ήταν βγαλμένη από ταινία με στοιχειωμένο σπίτι. Πριν προλάβω να μπω μέσα, ήρθα αντιμέτωπος με τον ηγέτη των Lizzy, τον Lynott, μεταμφιεσμένο σε έναν δερμάτινο λυκάνθρωπο με δόντια. Μια απροσδόκητη εξέλιξη, γιατί ο Phil δεν ήταν γνωστός φαρσέρ. Γρυλίζοντας και βρυχώμενος, αψιδώνοντας τα δάχτυλά του σαν τα «ελατηριωτά» νύχια του Λόγκαν, ήταν ξεκάθαρα υπό την επήρεια κάποιου είδους εξαιρετικά πικάντικου παστωμένου λουκάνικου».

Τον επίλογο υπογράφει ο Mark Steinway, πληκτράς των Grand Slam, ο οποίος θυμάται: «Οι Grand Slam έπαιζαν στο Wolverhampton Civic Hall και η μαμά και ο μπαμπάς μου ήταν εκεί και τους παρακολουθούσαν από το μπαλκόνι και όταν ο Phil έτυχε να τους προσέξει, έβαλε τους χειριστές των προβολέων μας να τους φωτίσουν και είπε στο πλήθος «θέλω όλοι να χαιρετήσετε τη μαμά και τον μπαμπά του Mark»… τι σπουδαία και υπέροχη χειρονομία! Του άρεσε επίσης να μένει τα Σαββατοκύριακα στο σπίτι μου και να κοιμάται στον καναπέ και λάτρευε το παραδοσιακό κυριακάτικο δείπνο με τη γυναίκα μου και την οικογένειά μου».

Οι προπαραγγελίες για το βιβλίο έχουν ήδη ξεκινήσει. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.