KISS Vienna 1
Όταν όμως είσαι εκεί για να πας σε συναυλία των KISS, δεν σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Το ίδιο συνέβη και σε άλλους 15.000 ανθρώπους που από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκαν έξω από το Wiener Stadhalle ώστε να ακούσουν την θρυλική ατάκα «You Wanted The Best, You’ve Got The Best….» πριν πέσει η κουρτίνα στις 9 μ.μ. ακριβώς με το ριφ του Deuce να δίνει ζωή στο συναυλιακό χώρο και να μας κάνει να χοροπηδάμε από το πρώτο δευτερόλεπτο, καθώς η μπάντα προσγειωνόταν στη σκηνή.

Το set list της συναυλίας ήταν πλήρως αποδεκτό από το κοινό, όπως και με το show που σε κάθε tour υπάρχουν αλλαγές (μικρές ή μεγάλες) που σε κάνουν να σκέφτεσαι μέχρι πού τελικά μπορούν να το φτάσουν.

KISS Vienna 8
Μας άρεσε πολύ που ακούσαμε το Crazy Crazy Nights, το Say Yeah την τριλογία God Of Thunder, War Machine, I Love It Loud. Δεν μας άρεσε που δεν ακούσαμε το Love Gun. Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι η 1η περιοδεία που δεν παίζεται το κομμάτι αυτό από τότε που κυκλοφόρησε το 1977. Θα πρέπει να ψάξω το αρχείο μου.

Η προσθήκη του Flaming Youth στο set list όμως είναι καταπληκτική. Σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού, στο τεράστιο video wall περνούσαν στιγμές της μπάντας από την αρχή της έως σήμερα – κυρίως όμως από τη δεκαετία του ’70.

KISS Vienna 14

Ο Paul Stanley είναι καθηλωτικός ως frontman, ο Gene Simmons με τον Eric Singer είναι οι ατμομηχανές της μπάντας και ο Tommy Thayer (τραγουδάει το Shock Me) κρατάει επάξια τη θέση του ως lead guitarist.

Τα πυροτεχνήματα, τα φώτα, οι ιπτάμενες εξέδρες, το σπαθί του Gene Simmons με τη φωτιά, η πτήση του Paul Stanley πάνω από το κοινό κατά τη διάρκεια του Psycho Circus και πολλά ακόμα, αλλά και ο άψογος δυνατός ήχος είναι όλα αυτά που σε κάνουν να βλέπεις πως δεν υπήρχε ούτε ένα πρόσωπο να μην φύγει από το χώρο χωρίς ένα μεγάλο χαμόγελο. Δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτείς πως χαράμισες τα χρήματα σου για να δεις τους KISS.
Όπως είπε και ο Paul Stanley από τη σκηνή «Everybody remembers his first KISS».

Ανταπόκριση: Μάκης Καββαδάς
Φωτογραφίες: Πάνος Κορδάτος

Deuce, Shout It Out Loud, Lick It Up, I Love It Loud, Firehouse, Shock Me, Flaming Youth, God of Thunder, Crazy Crazy Nights, War Machine, Say Yeah, Psycho Circus, Black Diamond, Rock and Roll All Nite, I Was Made for Lovin’ You, Detroit Rock City

{galleryLiveReports/2017/KISSVienna}{/gallery}