Σε μία εποχή όπου η disco και το AOR μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των ραδιοφωνικών σταθμών και των δισκογραφικών εταιρειών, υπήρχαν ορισμένες μπάντες που επέμεναν να παίζουν ατόφιο hard rock μη δείχνοντας κανένα σημάδι συμβιβασμού στις απαιτήσεις των καιρών. Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ήταν αυτή των Wicked Step από το San Antonio όπου προσπάθησαν για μία πενταετία σχεδόν (1975-1980) να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου σε μία περίοδο που ελάχιστα hard rock συγκροτήματα το κατάφερναν.

Μέχρι σήμερα μαθαίναμε από τους underground κύκλους σχετικά με την ύπαρξη ορισμένων demos από τους Wicked Step αλλά δυστυχώς δεν γίνονταν ποτέ ευρύτερα διαθέσιμα. Ευτυχώς, η TMU Records συγκέντρωσε σε ένα 12’’ βινύλιο 8 demos των Wicked Step που καλύπτουν την περίοδο 1976-1979. Και μπορεί ο ήχος να είναι ωμός και καθόλου επεξεργασμένος (μιλάμε για demos, άλλωστε) αλλά η ποιότητα των συνθέσεων και η ενέργεια του group αναπληρώνει στο ακέραιο το ηχητικό αυτό μειονέκτημα. Με συνθέσεις που θυμίζουν πότε Montrose και Frank Marino αλλά και πρώιμους Judas Priest με μία μικρή δόση από NWOBHM (το οποίο τότε βρισκόταν στα σπάργανα), οι Wicked Step φαντάζουν σαν την ιδανική μπάντα που θα έβλεπες σε ένα bar της Αμερικής και θα αγόραζες λίγο αργότερα το δίσκο τους αφού θα σε κέρδιζαν απόλυτα με την εμφάνιση τους.
 
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, φτάνουν λοιπόν στα χέρια μας αυτά τα demos με τον ταιριαστό τίτλο The Harder The Better. Για περισσότερες πληροφορίες, τσεκάρετε εδω…
 
Highlight: Κυκλοφορούν τρεις διαφορετικές εκδόσεις του βινυλίου σε πολύ προσιτές τιμές.