Το ‘As the Palaces Burn’ είναι ένα project που ξεκίνησε ως ντοκιμαντέρ για τους Lamb of God και πιο συγκεκριμένα για το δέσιμο των οπαδών με το συγκρότημα. Στην πορεία όμως αυτό το αρχικό σχέδιο διαφοροποιήθηκε δραστικά, καθώς ο frontman Randy Blythe έμελλε να περάσει μια απίστευτη δοκιμασία, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες ανθρωποκτονίας ενός Τσέχου οπαδού που απεβίωσε μετά από τραύματα που υπέστη σε συναυλία των Lamb of God.
 
Το πρώτο μέρος της ταινίας λοιπόν ασχολείται με τους Αμερικανούς metallers και τα ζητήματα που οι περισσότεροι touring μουσικοί αντιμετωπίζουν: Την εκτεταμένη απουσία από τις οικογένειες τους, τις εσωτερικές διαμάχες, τον αλκοολισμό κλπ. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αλλαγή του Blythe σαν προσωπικότητα την τελευταία διετία απ’ όταν και έκοψε το ποτό.
 
Επίσης συζητείται από τα μέλη του συγκροτήματος αλλά και από τρίτους, μεταξύ των οποίων ο Slash, η θεραπευτική δύναμη αυτής της μουσικής και η σημασία που έχει για καλλιτέχνες και ακροατές.
 
Το ταξίδι των Lamb of God ανακόπτεται όμως απότομα όταν ο Blythe συλλαμβάνεται στην Πράγα. Εδώ η ταινία πραγματικά αποκτά ενδιαφέρον γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα μοναδικό έχω την εντύπωση περιστατικό. Πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει κανείς τι ακριβώς συνέβη, την σύλληψη, την κράτηση στις τσέχικες φυλακές, την δίκη και φυσικά την πρακτική, οικονομική και συναισθηματική περιπέτεια του κατηγορούμενου Blythe αλλά και των bandmates του.
 
Γι’ αυτό και μόνο θα έλεγα ότι αξίζει να δει κανείς την ταινία, η οποία φυσικά καμία σχέση δεν έχει με το sex, drugs and rock n roll τρίπτυχο, αντιθέτως είναι μια ειλικρινής καταγραφή μιας πολύ ιδιαίτερης κατάστασης, καλοφτιαγμένη και με σοβαρές προσωπικότητες στο επίκεντρο της.