Οι Tesseract είναι μια μπάντα από την Αγγλία με πάρα πολύ περίεργη ιστορία. Τα μέλη της μπάντας γνωρίστηκαν πηγαίνοντας στις ίδιες συναυλίες. Κράτησαν επαφές  μέσω internet και τελικά έφτιαξαν την μπάντα με πρωτοβουλία του κιθαρίστα “Acle Kahney”.

Το “One” είναι το πρώτο άλμπουμ της μπάντας. Στα τέλη 2010 είχαν βγάλει το EP “Concealing Fate”  και στις αρχές του 2011 κυκλοφόρησαν το “Nascent” σαν Single.
Στο “One” υπάρχει και το “Concealing Fate”(που έχει 6 μέρη) και το “Nascent”. Επιπλέον υπάρχουν και 4 ακυκλοφόρητα τραγούδια.

Ο ήχος των “TesseracT” είναι σίγουρα ξεχωριστός και σε πολλά σημεία ιδιοφυής. Και τα 5 μέλη της μπάντας είναι εξαιρετικοί μουσικοί και δημιούργησαν ένα πολύ καλό σύνολο. Οι μελωδικές γραμμές της κιθάρας, ειδικά στα “Concealing Fate”, δεν νομίζω να αφήσουν κανένα αδιάφορο.

Πραγματικά πιστεύω ότι οι TesseracT είναι η φυσική εξέλιξη του progressive metal. Στα πολλά ambient μέρη που έχουν θυμίζουν τον το βάθος και τον ήχο που πρωτοδημιούργησαν οι “Pink Floyd”. Και φυσικά επιρροές από μπάντες σαν τους Meshuggah είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Ο ήχος τους είναι μπορεί να είναι περίπλοκος αλλά προσωπικά δεν βαρέθηκα-κουράστηκα καθόλου.

Οι TesseracT με τον πρώτο τους δίσκο δημιουργούν πολλές υποχρεώσεις και προσδοκίες για τους εαυτούς τους. Φαίνετε να είναι μία από τις μπάντες που ηγούνται της μοντέρνας μορφής του Progressive Metal.

Υ.Γ. Λατρεύω το εξώφυλλο.


Tags