Ήδη από τις πρώτες νότες του «God of the Sun», ξυπνούν όμορφες μνήμες από την περυσινή πολύ καλή εμφάνιση των Sons of Apollo στην Αθήνα. Οι κύριοι Portnoy, Sherinian, Sheehan, Soto και Bumblefoot κυκλοφορούν το πρώτο τους live album, ηχογραφημένο στη Βουλγαρία, με τη συνοδεία μάλιστα της τοπικής συμφωνικής ορχήστρας.

Το ότι τα μέλη του συγκροτήματος είναι όλοι παιχταράδες δεν περιμένατε από μένα να σας το πω. Το «Live with the Plovdiv psychotic symphony» είναι μια πληρέστατη κυκλοφορία, καθώς, με μόλις ένα album μέχρι στιγμής (το δεύτερο έχει ολοκληρωθεί και έρχεται σύντομα) οι Sons of Apollo επέλεξαν να «γεμίσουν» ένα… evening with με διάφορες διασκευές σε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών, βλέπε «Kashmir», «Comfortably Numb» με τον Portnoy στα φωνητικά, «The Show Must Go On» – ό, τι πρέπει για τον Jeff Scott Soto, και άλλα.

Η ένσταση που έχω αφορά την (μη) αξιοποίηση της ορχήστρας. Ακολουθώντας κατά κύριο λόγο τα θέματα του Sherinian και όντας αρκετά χαμηλά στη μίξη, τα κλασικά όργανα δεν έδωσαν τον όγκο και την επιπλέον διάσταση που θα μπορούσαν στις συνθέσεις. Ίσως βέβαια και να «φταίει» η άτυπη σύγκριση με το «S&M2», η θέαση του οποίου αποτέλεσε παρένθεση ανάμεσα στις ακροάσεις του δίσκου.