Οι μύθοι του Progressive Metal Russell Allen και Mike Portnoy έχουν και άλλες μουσικές ανάγκες. Στην μακρόχρονή καριέρα τους και οι δύο έχουν υπάρξει μαζί με της μπάντες τους μπροστάρηδες του progressive metal. To 2011 αποφασίζουν να φτιάξουν μια καινούρια μπάντα με το όνομα Adrenaline Mob. Μαζί τους είναι και ο κιθαρίστας Mike Orlando που μαζί με το Allen έγραψαν και τα κομμάτια για το πρώτο E.P., ο μπασίστας Paul DiLeo και ο έτερος κιθαρίστας Rich Ward.
 
Για όσους περιμένουν ένα νέο progressive supergroup έχω να πω ότι οι Adrenaline Mob μόνο progressive metal δεν είναι. Τα κομμάτια έχουν τον πιο βαρύ, βρώμικο και αλήτικο  ήχο που μπορεί να υπάρξει. Τα κιθαριστικά riffs του Mike Orlando είναι δυναμικά και γεμάτα ενέργεια. Ο Mike Portnoy έχει την ελευθερία να παίξει ότι και όπως θέλει και αποδεικνύει γιατί είναι ένας από τους καλύτερους ντράμερ στον κόσμο. Ο Russell Allen επίσης με την εξαιρετική του απόδοση δείχνει ότι επάξια είναι ένας από τους καλύτερους σύγχρονους Heavy metal  τραγουδιστές.
 
Παρόλα αυτά οι πολύ καλές επιδόσεις των μελών δεν εγγυούνται πολύ καλό σύνολο. Η μεγάλη απογοήτευση στο E.P. είναι οι συνθέσεις. Δεν υπάρχει καμία ποικιλία στα 4 κομμάτια της μπάντας. Τo “Psychosane” και το “Believe Me” έχουν ωραία ρεφραίν αλλά τα κυρίως μέρη είναι λίγο… άγευστα και άοσμα. Τα κομμάτια “Hit The Wall” και “Down to The Floor” είναι οι κορυφαίες στιγμές σε αυτό το E.P.  και αφήνουν ελπίδες για το άλμπουμ.  Στο E.P. επίσης υπάρχει και διασκευή στο “Mob Rules” των Black Sabbath  που ταιριάζει με το υπόλοιπο ύφος του δίσκου.
 
Γενικά δεν είναι κακό το ξεκίνημα για την μπάντα. Ίσως κατώτερο του αναμενόμενου αλλά σίγουρα όχι κακό. Χρειάζεται λίγο ακόμη δουλεία και φαντασία στις συνθέσεις. Ας περιμένουμε ολόκληρο το άλμπουμ, που κυκλοφορεί στις αρχές του 2012, για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.