Καινούριο και πολυαναμενόμενο άλμπουμ για τους Ten. Μία μπάντα που μας έχει χαρίσει φοβερά διαμάντια στο παρελθόν και που είχε μια αδιαμφισβήτητη ποιότητα σε όλες τις κυκλοφορίες της.

Πολλά είχαν ακουστεί για το άλμπουμ πριν ακόμα κυκλοφορήσει. Το πρώτο και κύριο αφορούσε την παραγωγή. Σίγουρα η παραγωγή του Gary Hughes (με τη βοήθεια του Dennis Ward στη μίξη και το mastering) είναι εξαιρετική και πεντακάθαρη, δεν είναι εύκολο αυτό όταν μια μπάντα έχει τρεις κιθαρίστες όπως η νέα σύνθεση των Ten.

Αλλά το σημαντικότερο είναι τα τραγούδια. Αυτά θα καθορίσουν το αν ο δίσκος θα αντέξει στο χρόνο. Και πιστεύω ότι ο δίσκος έχει πολύ καλά τραγούδια. Το ύφος έχει γίνει λίγο πιο hard rock σε σχέση με τις τελευταίες κυκλοφορίες τους με επιρροές από Whitesnake αλλά και Thin Lizzy σε κάποια σημεία. Οι οπαδοί των Ten θα έχουν ήδη ξεχωρίσει το “Alone In The Dark Tonight”, το “Die For Me”, το “Sometimes Love Takes The Long Way Home” και το φοβερό “It Ends This Day”. Κι υπάρχουν κι άλλα αξιοσημείωτα τραγούδια όπως το “Gioco D’ Amore, το “Wild Horses”…

Το Albion είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ που θα ικανοποιήσει τους οπαδούς των Ten κι ίσως επαναφέρει το ενδιαφέρον κάποιων που είχαν απομακρυνθεί από την μπάντα τα τελευταία χρόνια.