Χαίρομαι πραγματικά όταν μπάντες από τον underground χώρο του metal και δη του σύγχρονου, καταφέρνουν και κυκλοφορούν τις δουλειές τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό δείχνει θέληση, επιμονή αλλά και, στην περίπτωση των Ελληνοιταλών, ικανότητα. Το σχήμα του Κώστα Λαδόπουλου, μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο του με το “Evaluation”, συνεχίζει μια αξιοπρόσεχτη πορεία με το “Impressions”. Μια εξίσου πολύ καλή δουλειά, με σημάδια εξέλιξης αλλά και διαφοροποιήσεις σε σχέση με το προηγούμενο album.
 
Το “Impressions” τόσο συνθετικά, όσο και σαν συνολικό άκουσμα θα ικανοποιήσει πολλούς. Εδώ έχει περιοριστεί το progressive και το album δείχνει ακόμα πιο επιθετικό από το “Evaluation”, ενώ διατηρείται ο χαρακτήρας που εξ’ αρχής οι 81db επέβαλαν στη μουσική τους, με βάση τόσο τα τραχιά riff όσο και τις μελωδίες που τα συνοδεύουν. Για άλλη μια φορά το μπουζούκι δίνει το…παρόν με σωστή μεν διαχείριση ανάμεσα στις συνθέσεις όπου χρησιμοποιείται, πιστεύω όμως ότι ο όγκος που καταλαμβάνει μέσα στο album είναι οριακός χωρίς πάντως αυτό να επηρεάζει την…οργή που βγαίνει μέσα από το “Impressions”.
 
Πρόκειται για άλλη μια πολύ καλή δουλειά της μπάντας από τη Φλωρεντία την οποία και συνιστώ σε όλους τους φίλους του σημερινών προδιαγραφών, αλλά και του ακραίου metal.
 
 

Tags