Supersuckers Eddie Vedder

Οι Supersuckers δημοσίευσαν ένα βίντεο στο οποίο παίζουν το “I Believe In Miracles”, στην τελευταία συναυλία της Αμερικάνικης περιοδείας τους το 2014, με τον Eddie Vedder των Pearl Jam και τον Blind Marky Feltchtone των Zeke.

Αυτή η περίοδος ήταν πολύ κρίσιμη για το συγκρότημα καθώς ο ηγέτης του, Eddie Spaghetti, είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο φάρυγγα και πρόκειτο να υποβληθεί σε εγχείρηση. «O Eddie είχε μάθει από κάπου ότι είχα διαγνωστεί με καρκίνο και είχε πει ότι θα ήθελε να έρθει στη συναυλία και να κάνει κάτι μαζί μας. Ειδικά με τη μεγάλη μάχη που είχα να δώσω φοβισμένος από τον καρκίνο, το τραγούδι έγινε ακόμα πιο καυστικό.

Για μένα αυτή η εμπειρία ήταν σπουδαία σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και το show ήταν τρομερό. Αυτό φαίνεται και σε αυτή την ηχογράφηση. Είναι ένα πραγματικό ντοκουμέντο μιας ιστορικής βραδιάς. Ο Eddie το έσκισε και η μπάντα είχε πάρει φωτιά.

Μετά τη συναυλία ο  Eddie μου μίλησε για πολύ ώρα και με καθοδήγησε για το τι έπρεπε να κάνω. Με βοήθησε πάρα πολύ καθώς με έφερε σε επαφή με γιατρούς και νοσοκομεία, στα οποία δεν θα είχα πρόσβαση χωρίς την συνδρομή του. Επίσης, μου έδωσε μια επιταγή με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να με υποστηρίξει στην πολύ δύσκολη περίοδο που είχα μπροστά μου, εφόσον δεν θα μπορούσα να δουλέψω. Και όλα αυτά εννοείται πως δεν είχε καμία υποχρέωση να τα κάνει. Θα του είμαι υπόχρεος για όλη μου τη ζωή. Είναι καλός άνθρωπος».

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η συναυλία κινηματογραφήθηκε μεν, και παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο, αλλά τα multitrack αρχεία της ηχογράφησης βρέθηκαν πρόσφατα σε ένα σκληρό δίσκο κι έτσι το τραγούδι είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Για να διαβάσετε τη συνέντευξή μας με τον Eddie Spaghetti κάντε κλικ εδώ!