Lynch Pilson Heavy Hitters

Ασύλληπτο σκουπίδι! Για να ακριβολογούμε με τους χαρακτηρισμούς πρόκειται για μία ακατανόητη δισκογραφική κίνηση από τους Lynch & Pilson…εκτός εάν η Deadline Music τους έδωσε άπειρα χρήματα προκειμένου να προχωρήσουν σε αυτό το…απονενοημένο διάβημα. Αλλά ακόμη και έτσι να έχουν τα πράγματα, δεν είναι δυνατό να σπιλώνεις με αυτό τον τρόπο το όνομα σου μόνο και μόνο για λίγο εύκολο χρήμα. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό των δύο τεράστιων μουσικών αλλά ειλικρινά δεν βγάζει καμία λογική να ηχογραφείς ένα τέτοιο album-διασκευών.

Βλέπετε, δεν είναι μονάχα η άθλια επιλογή των κομματιών αλλά και το γεγονός ότι η παραγωγή είναι τραγική ενώ δεν χρειάζεται πάνω από 1-2 ακούσματα για να καταλάβει κανείς ότι η καρδιά των δύο μουσικών δεν βρίσκεται στο “Heavy Hitters”. Ναι, υπάρχει ο trademark ήχος του Lynch και τα πάντα χαρακτηριστικά δεύτερα φωνητικά του Pilson αλλά όλα φαίνονται να είναι κάπως επιτηδευμένα….σου δίνουν την αίσθηση ότι «ας το κάνουμε και αυτό να φεύγει από τη μέση». Ναι, καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουν να κυκλοφορήσουν κάτι που να κάνει μία αίσθηση. Άλλωστε είναι δύσκολες εποχές για όλους. Όμως αυτή η αίσθηση δεν γίνεται να προέλθει από διασκευές σε Joan Osbourne, Duran Duran, Madonna, Timbaland, Oasis κτλ. Για όνομα του Θεού! Είναι σα να βάλεις τον Justin Timberlake να σου διασκευάσει το “Tooth And Nail”! Διάολε, μιλάμε για έναν εμβληματικό κιθαρίστα και έναν φανταστικό μπασίστα/παραγωγό/συνθέτη. Μιλάμε για δύο εξαιρετικούς μουσικούς!

Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται απλώς και μόνο για μία άτυχη στιγμή ή έστω για ένα κακόγουστο αστείο. Ούτως ή άλλως από εμάς (αλλά και από τον ίδιο τον Don Dokken, σύμφωνα με δηλώσεις του) είναι…όχι!

Highlight: Στο δίσκο συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Brian Tichy (ex-Whitesnake), Marq Torien (Bulletboys). Άραγε, ποια είναι η γνώμη τους…;