Οι Acid Death είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις παλιότερες death μεταλ μπάντες στην Ελλάδα. Σχηματίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 90 και για μια δεκαετία έχτισαν ένα όνομα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας η Αθηναίοι επιστρέφουν. Ο Σάββας Μπετίνης μαζί με τον Ντένις Κωστόπουλο στρατολόγησαν δύο ακόμη μέλη και ηχογράφησαν τον καινούριο τους δίσκο με τίτλο “Eidolon”.

Ηχητικά το “Eidolon” είναι πολύ κοντά στις πρώτες τους κυκλοφορίες. Δυνατά ντραμς, ατονικά riffs, και μερικά ωραία prog κοψίματα που μου θύμισαν τους Psychotic Waltz. Τα κομμάτια που συνέθεσαν οι τέσσερις βετεράνοι κινούνται από το κλασικό αμερικάνικο Thrash μέχρι το κλασσικό Panterίστικο heavy metal. Η παραγωγή είναι πολύ καλή, τα φωνητικά εμφανώς ξεχωρίζουν και οι κιθάρες έχουν τον απαραίτητο και ταιριαστό κοφτερό ήχο.

Το “Convict 655321” είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της προσοχής που έχει δώσει η μπάντα στην σύνθεση των τραγουδιών. Πολύ καλό riff με τα πολύ ταιριαστά φωνητικά όπως γενικά συμβαίνει στο άλμπουμ. Υπάρχει γενικά μεγάλη ποικιλία στον δίσκο. Το ομότιτλο κομμάτι έχει αρκετά τεχνικά μέρη και το “Blind Reflection” είναι από τα πιο thrash κομμάτια του δίσκου. Τα τραγούδια γενικά είναι χτισμένα είτε σε ένα σταθερό riff με διάφορες αλλαγές στα ντραμς ή το ανάποδο.

Μια πολύ καλή επιστροφή από τους Αθηναίους με ένα δίσκο με πολλές εναλλαγές στα riffs και τα tempo. Μια εξαιρετική παρουσίαση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων της μπάντας μετά από δέκα χρόνια απουσίας. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναπεράσουν 12 χρόνια για να ξανακούσουμε νέα τους. Έχουν την δυνατότητα στο μέλλον να ξανά-κυκλοφορήσουν έναν πολύ καλό δίσκο.

Λευτέρης Σταθάρας