Θυμάμαι το 2013 πόσο καλή εντύπωση μου είχε κάνει το ντεμπούτο album των Blacklands οι οποίοι συνδύαζαν αριστοτεχνικά τη μελωδία με μία σκοτεινή, prog ατμόσφαιρα. Αν και δεν είμαι μεγάλος fan των γυναικείων φωνητικών, τα τραγούδια των Blacklands ήταν καλοδουλεμένα και η επαγγελματική προσέγγιση του συγκροτήματος σε κέρδιζαν αμέσως.

Τρία χρόνια μετά και ύστερα από πολλές αλλαγές στο line-up, οι Blacklands επανέρχονται με τη δεύτερη δουλειά του η οποία είναι σαφέστατα ποιοτικότερη ξεπερνώντας την πρώτη studio κυκλοφορία τους. Η νέα τραγουδίστρια Tanja Magolei Schupper είναι εντυπωσιακή με τα φωνητικά να είναι άκρως μελωδικά αλλά και ταυτόχρονα δυναμικά όπου χρειάζεται. Η ατμόσφαιρα συνεχίζει να είναι ελαφρώς σκοτεινή ή αν προτιμάτε μελαγχολική και το μελωδικό progressive στυλ των Blacklands θυμίζει σε σημεία Steven Wilson & Neal Morse.

Προσωπικά, ξεχώρισα την εξαιρετική δομή του “Alone Again” το οποίο είναι ένα μείγμα από prog, pop και γιατί όχι gospel ήχου και τα άριστα κιθαριστικά μέρη του “The River” και “Drown in Darkness”. Το “Peaceful Shores” είναι ένα μουσικό ταξίδι, ένα δυνητικό soundtrack για κάποιο ντοκιμαντέρ που θα αναφέρεται σε χιονισμένα τοπία και ξεχασμένους τόπους όπου η γαλήνη και η ηρεμία εναλάσσεται σε σημεία με την οργισμένη ατμόσφαιρα των φυσικών στοιχείων. Οι φίλοι του ποιοτικού prog rock ήχου, ας τους τσεκάρουν!

Highlight: Μπορείτε να παραγγείλετε το νέο CD των Blacklands σε αυτή τη διεύθυνση: https://www.facebook.com/Progressive.Melodic.Rock/timeline