Κάθε φορά που ο Christos Antoniou πιάνει την παρτιτούρα και ξεκινάει δουλειά, έχει σίγουρα στο μυαλό του το να πάει κάμποσο παραπέρα από την προηγούμενη. Μπορεί οι Septic Flesh να είναι λίγο βαριοί για τα δικά μου αυτιά και να μην έχω τόσο ασφαλή άποψη για τη δουλειά του μ’ αυτούς, αυτό όμως που εισπράττω για δεύτερη συνεχόμενη κυκλοφορία από τους Chaostar επιβεβαιώνει απόλυτα την παραπάνω μου σκέψη.

Πολύ μεγάλη βοήθεια σ’ αυτό για τον εξαιρετικό Έλληνα μουσικό είναι η παρουσία την mezzo soprano, Androniki Skoula, αφού οι συνθέσεις είναι γραμμένες για τη δική της φωνή, με τις ιδιαιτερότητες τόσο των ίδιων των συνθέσεων όσο και της τραγουδίστριας να βρίσκουν κοινό έδαφος, με αποτέλεσμα μια εξαιρετική δουλειά, όσο πειραματική να φαντάζει, άλλο τόσο οικεία να φαίνεται έπειτα από δύο – τρία ακούσματα.

Το “The Undivided Light” μπορεί να μην είναι ό,τι πιο εύπεπτο μπορεί ν’ ακούσει ένας metal οπαδός, διαθέτει όμως την απαιτούμενη απ’ αυτόν ατμόσφαιρα στην οποία δίνει τη μοναδικότητα η απίστευτα θεατρική φωνή αλλά και η ερμηνεία της Androniki. Αυτή τη φορά, δεν είναι το σκοτάδι του “Anomima”το βασικό στοιχείο αλλά οι μεσανατολίτικοι ήχοι με επένδυση πληθώρας οργάνων (κυρίως έγχορδων), παραμένει πάντως η avant-garde ατμόσφαιρα σε κάθε σημείο του album.

Στο “ The Undivided Light” θα συναντήσουμε αρκετούς guest μουσικούς με κυριότερη παρουσία αυτή του George Emmanuel των Rotting Christ.

Δε μπορώ να φανταστώ πόσο πιο μακριά ακόμα μπορεί να φτάσει ο μουσικός νους του Antoniou, θα μείνω όμως στο να απολαύσω και να προτείνω στους φίλους του ατμοσφαιρικού metal αυτό εδώ το πόνημα των Chaostar με την ελπίδα να τους δω ξανά ζωντανά στο δικό τους χώρο με τη δική τους σκηνή και την ακόμα πιο δική τους ατμόσφαιρα.