Δεν ξέρω κατά πόσο ένα live album είναι «χρήσιμο» στις μέρες μας αλλά είθισται συχνά ένα hard rock συγκρότημα να κυκλοφορεί μία ζωντανή εμφάνιση του περισσότερο σαν μία αφορμή για ένα δισκογραφικό διάλειμμα ή σαν μία «γέφυρα» ανάμεσα σε δύο studio δουλειές του. Όπως και να έχει οι Crazy Lixx έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα καλό όνομα στον ευρύτερο χώρο του hard rock με τον τελευταίο ομώνυμο δίσκο τους να κοιτάζει στα ίσα το εξαιρετικό “New Religion”. Το “Sound of the Live Minority” είναι ουσιαστικά το τέλος μιας εποχής για τους Σουηδούς αφού αποτυπώνει την τελευταία εμφάνιση του κιθαρίστα Andreas Zata Eriksson με τους Crazy Lixx και πιο συγκεκριμένα στο Bang Your Head Festival της Γερμανίας το καλοκαίρι του 2015.

Χωρίς πολλές στουντιακές παρεμβάσεις και επεξεργασία, το “Sound of the Live Minority” λειτουργεί ουσιαστικά σαν ένα best-of πακέτο αφού εδώ είναι συγκεντρωμένα όλα τα hits των Crazy Lixx τα οποία παρουσιάζονται σε πιστές, πάνω-κάτω, αποδόσεις σε σχέση με τις studio εκτελέσεις αν και με περισσότερη ενέργεια. Η παραγωγή του Chris Laney είναι ΟΚ και δε νομίζουμε ότι έχει αλλάξει και πολλά πράγματα αφού το μεγάλου ατού του δίσκου είναι το set list με εκπληκτικά κιμμάτια όπως: “Blame It On Love”, “Lock Up Your Daughters”, “Hell Raising Women”, “21 Til I Die” κ.α.

Με τους H.E.A.T. να διανύουν μία «νεκρή» περίοδο και τους Crashdiet να ψάχνουν (ξανά) για τραγουδιστή, οι Crazy Lixx κρατούν ψηλά τη σημαία του Hard Rock για τη Σουηδία, μαζί βέβαια με τους Eclipse και γιατί όχι τους Dynazty.

Highlight: Η περιπέτεια με τις αλλαγές στο line-up των Crazy Lixx μάλλον τους βγήκε σε καλό…ο χρόνος θα δείξει.