Αργήσαμε λίγο αλλά κάλλιο αργά παρά ποτε που λένε…η αλήθεια είναι ότι μόλις πριν από πολύ μικρό χρονικό διάστημα έπεσε στα χέρια μας η νέα δουλειά των Dark Nova και θα ήταν κρίμα να μη γράψουμε μερικές γραμμές για το πως μας φάνηκε. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που μιλάμε για μία από τις κορυφαίες power/prog μπάντες της χώρας μας. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα μία πιο σταθερή δισκογραφική παρουσία από τα παιδιά (αν δεν με απατά η μνήμη μου το “Sivilla” κυκλοφόρησε το 2005) αλλά από την άλλη χίλιες φορές να μπαίνεις στο studio όταν έχει κάτι αξιοσημείωτο να καταθέσεις παρά να ηχογραφείς μόνο και μόνο για να…ηχογραφείς. Και ευτυχώς οι Dark Nova είχαν πράγματι πολλά να καταθέσουν με το ομώνυμο τέταρτο album τους.

Το “Dark Nova” σε καθηλώνει κατευθείαν με την ποιότητα των συνθέσεων, την προσεγμένη παραγωγή, την απίστευτη κιθάρα του Ηλία Κόσκορη, τα μαγευτικά και απολύτως απαραίτητα για τη μουσική των Dark Nova πλήκτρα της Μαίρης Τασσούλη, την επιβλητική φωνή του Μάνου Φάτση αλλά κυρίως…επαναλαμβάνω, σε «κολλάει» με το επίπεδο των κομματιών. Όταν, μάλιστα, υπάρχουν τραγούδια σαν το “I’ll Be Forever” και το “King of Lives”, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο ως αδύνατο να μην πατήσεις το «repeat” στο CD player.

Θεωρώ ότι το “Dark Nova” είναι ένα πολύ μικρό «κλικ» κάτω από το ανυπέρβλητο “The Dark Rhapsodies”…και αυτό λέει πολλά!

Highlight: Όταν η μουσική συνδυάζεται και με ένα εξαιρετικό εξώφυλλο τότε το πακέτο είναι άκρως δελεαστικό και ολοκληρωμένο. Μπράβο, παιδιά!