Οι Darkthrone αποτελούσαν πάντα μία από τις πιο περίεργες περιπτώσεις της extreme μουσικής για διάφορους λόγους. Το ότι αποτελούνται μόνο από δύο άτομα από το 1993 και μετά είναι ένας λόγος. Το ότι ποτέ δεν έδιναν πολλές συναυλίες, με την τελευταία τους να χρονολογείται κάπου στο 1996 είναι ένας άλλος. Κάτι το οποίο τους έδινε το χρόνο να αφοσιώνονται πλήρως στις στουντιακές δουλειές, αφού το “Old Star” είναι η δέκατη όγδοη κυκλοφορία τους!

Ξεκινώντας σαν death metal στο πρώτο τους album, συνέχισαν με black metal για την πιο χαρακτηριστική περίοδό τους μέχρι που ήρθε το 2006 και το “The Cult Is Alive” στο οποίο έγινε η αλλαγή βάζοντας στη μουσική τους στοιχεία κι επιρροές από άλλα είδη, κάτι το οποίο συνεχίζεται μέχρι και τώρα. Το “I Muffle Your Inner Choir” για παράδειγμα είναι ένα πολύ δυνατό black/thrash κομμάτι, ιδανικό για εναρκτήριο, το οποίο καταλήγει σε doom tempo προς το τέλος. Το “The Hardship Of The Scots” έχει μία παραδοσιακή heavy/doom κατεύθυνση και είναι ίσως το καλύτερο της κυκλοφορίας, έχοντας και ένα τρομερό NWOBHM riff.

Σε doom ύφος κινούνται το ομώνυμο και το “Alp Man”, με το δεύτερο να έχει και μια death ατμόσφαιρα. Το φοβερό “Duke Of Gloat” με τα tremolo-picking riffs (υπεν)θυμίζει το γιατί θεωρούνται ένα από τα σπουδαιότερα black metal σχήματα σε αυτή τη μουσική. Τέλος, το “The Key Is Inside The Wall” έχει εναλλαγές μεταξύ crust punk και doom ταχυτήτων δίνοντας και αυτό κάτι διαφορετικό στο τελικό αποτέλεσμα.

Ομολογώ ότι ποτέ δεν ήμουν οπαδός των Νορβηγών, αν και έχω ακούσει περιστασιακά κάποιες κυκλοφορίες τους. Χαίρομαι όμως που μου ήρθε το “Old Star”, επειδή έκατσα και άκουσα μια μπάντα που δεν φοβάται να πειραματιστεί με τον ήχο της με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο φοβερό album. Οι Fenriz και Nocturno Culto έχουν κάνει μία αξιοσημείωτη δουλειά και δε νομίζω ότι θα σταματήσουν να εκπλήσσουν και να τραβάνε το ενδιαφέρον των οπαδών του extreme (και όχι μόνο) metal.