Όπως μπορεί  να αντιληφθεί ο μέσος Έλληνας rock-ας, metal-ας το stoner και το χαμηλό κούρδισμα είναι της μοδός στην χώρα μας με πληθώρα συγκροτημάτων να ασχολούνται με το ιδίωμα. Οι Deathvalves δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά το θετικό για το τρίο από την Καρδίτσα είναι ότι έχουν κάτι να πουν με τη μουσική τους και –ευτυχώς- δεν είναι μια από τα ίδια.

Το ομώνυμο άλμπουμ στην πολύ ωραία και πρωτότυπη συσκευασία που έχουμε στα χέρια μας αποτελεί τη δεύτερη δουλειά τους με το “Wild Rock’n’Roll Obession” να έχει προηγηθεί πέντε χρόνια πίσω. Το συγκρότημα ακούγεται δεμένο, οι ιδέες τους είναι ωραίες και ο τρόπος που τις αναπτύσσουν είναι καλός. Στα θετικά της δουλειάς τους είναι ότι περιέχει κομμάτια που τα θυμάσαι (“Hate Me”, “No Resistance”, “Savation”), ότι διακατέχεται από μια ενιαία ατμόσφαιρα που σε κάνει να ακούς ολόκληρο το CD με τις διακυμάνσεις που πολύ αρμονικά και ισορροπημένα περιέχει και ότι παραγωγή είναι καλή για τα standards του ιδιώματος και τον ήχο της μπάντας.

Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε ακόμα περισσότερα καλά δείγματα δουλειάς από τους Deathvalves και αντίστοιχα από όλα τα ελληνικά συγκροτήματα που βρίσκονται εκτός των μεγάλων κέντρων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Τέλος, να επισημάνουμε ότι μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το άλμπουμ, αλλά και την προηγούμενη δουλειά της μπάντας με ένα κλικ στο: www.deathvalves.com