Σας είχαμε επιστήσει την προσοχή εδώ και καιρό για τους Dragonsclaw. Είχαμε εντυπωσιαστεί από το ντεμπούτο album τους “Prophecy” και διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι τις δυνατότητες του τραγουδιστή Giles Lavery ο οποίος τραγούδησε στις συναυλίες που έδωσαν οι Warlord σε Γερμανία και Ελλάδα. Περιμέναμε, λοιπόν, με αγωνία τη συνέχεια του ταξιδιού των Αυστραλών καθώς το παραδοσιακό heavy metal (με τις ρίζες του τόσο στο Αμερικάνικο power όσο και στο Ευρωπαϊκό metal) που παρουσίασαν στο “Prophecy” ήταν με μία λέξη εξαιρετικό!

Το “Judgement Day” βρίσκει τους Dragonsclaw υπό νέα δισκογραφική στέγη αλλά και με μία ελαφρώς ανανεωμένη διάθεση αφού αυτή τη φορά παρατηρούμε περισσότερα progressive στοιχεία που «δένουν» άριστα με τον power ήχο. Επιπλέον, οι κιθάρες του Ben Thomas είναι ξανά μελωδικές αλλά νομίζω ότι αναδεικνύονται καλύτερα λόγω μιας πιο καθαρής παραγωγής. Η παρουσία του David Reece (πρώην Accept, Bangalore Choir) στα φωνητικά για το πρώτο single “Watching My Every Move” είναι αξιοσημείωτη ενώ τραγούδια σαν το “Battle Cry” και το ομώνυμο “Judgement Day” επιβεβαιώνουν την αρχική μας εκτίμηση για τους Dragonsclaw…οι Αυστραλοί ήρθαν για να μείνουν και να συνεχίσουν να κυκλοφορούν πολύ καλά albums!   

Highlight: Η μασκότ στα εξώφυλλα των δύο δίσκων και του πρώτου single! Και φυσικά η διασκευή στο κλασικό “Lucifer’s Hammer” των Warlord.