Πολλές φορές στη μουσική ένα ντεμπούτο άλμπουμ μπορεί να μην είναι απολύτως αντιπροσωπευτικό του καλλιτέχνη, ή του συγκροτήματος που το υπογράφει. Μπορεί να έχει συγκεντρωθεί υλικό από διάφορες περιόδους το οποίο να είναι ανομοιογενές και όταν μπαίνει όλο μαζί μέσα στο ίδιο CD ή βινύλιο να δίνει την εντύπωση μιας συλλογής κομματιών. Στο πρώτο άλμπουμ των Hannibal σε συνδυασμό με τα παραπάνω έλειπαν οι δυνατές συνθέσεις και η ενότητα που θα έκαναν το “This Is U” να περάσει πολλές ώρες μέσα σε ένα στερεοφωνικό, ή τουλάχιστον στο δικό μου.
Στο “Cyberia”, όμως το τοπίο έχει αλλάξει δραστικά. Καταρχήν φαίνεται ότι υπάρχει στόχος, και μια συγκεκριμένη κατεύθυνση που οδηγεί το γκρουπ σε όλη τη διάρκεια του άλμπουμ. Ακόμα, υπάρχει ατμόσφαιρα, παλμός, εξαιρετική παραγωγή, δεξιοτεχνία, ισορροπία, αλλά κυρίως υπάρχουν πολύ καλές συνθέσεις τις οποίες θυμάσαι από την πρώτη ακρόαση κιόλας και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για ένα άλμπουμ, οποιουδήποτε καλλιτέχνη, οποιασδήποτε μουσικής. H φωνητική παρουσία του Hanninal είναι αξιόλογη με σταθερότητα και καλή ερμηνεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε κομματιού. Τα δυνατά χαρτιά του άλμπουμ είναι τα “My God”, “Let The Rain” και “Rise” τα οποία είναι πλαισιωμένα με επίσης πολύ καλά κομμάτια σε μια μελαγχολική, gothic, industrial ατμόσφαιρα με τρομερή δουλειά στα πλήκτρα και στις κιθάρες, που σε κάνουν να ακούς το άλμπουμ από την αρχή μέχρι το τέλος και πάλι από την αρχή…
Σίγουρα υπάρχουν επιρροές από διάφορα στυλ και συγκροτήματα, που δεν σε κάνουν να πεις «αυτό το έχω ξανακούσει», αλλά σου επιτρέπουν να ανατρέξεις σε αυτές και να διαπιστώσεις τι επηρέασε το ίδιο το συγκρότημα ώστε να ακούγεται έτσι. Επίσης, το artwork του άλμπουμ είναι καταπληκτικό με τον “Pablo The Elephant” να δημιουργεί κάτι διαφορετικό για κάθε τραγούδια και κάθε σελίδα στο βιβλιαράκι.
Τέλος, μέχρι στιγμής θεωρώ το “Cyberia” ως την καλύτερη κυκλοφορία ελληνικού σχήματος για το 2012, αν και είναι νωρίς ακόμα, διότι θεωρώ ότι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ένα άλμπουμ ανεξαρτήτου είδους, εθνικότητας και ιδιώματος για να είναι καλό, επίκαιρο και να έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί σε ευρύτερο κοινό μακριά από στεγανά, κολλήματα και προκαταλήψεις.