Τέταρτο album από τον Oliver Hartmann και για μία ακόμη φορά δεν ερχόμαστε αντιμέτωποι με καμία σοβαρή έκπληξη (ή απογοήτευση). Ο πρώην τραγουδιστής των At Vance συνεχίζει και μας εκπλήσσει με την ποιότητα των συνθέσεων του αλλά ταυτόχρονα και με την εξαιρετική προσέγγιση στο μοντέρνο AOR που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το power metal που έπαιζε με τους At Vance. Ίσως να του αναγνωρίσω την έμφαση στη μελωδία αλλά ως εκεί…

Το “Balance” διακρίνεται λόγω των πιασάρικων συνθέσεων του και της άριστης (όσο και πεντακάθαρης) παραγωγής του Sascha Paeth. Το ύφος ισορροπεί ανάμεσα στο σύγχρονο μελωδικό rock και το pop (π.χ. “From A Star”) ενώ ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε στο καλύτερο τραγούδι του δίσκου, το “After The Love Is Gone” και στην ανανεωμένη διασκευή του “Shout” (Tears For Fears). Να πούμε, επίσης, ότι το κομμάτι που κλείνει το δίσκο ονομάζεται “The Best Is Yet To Come”, το οποίο εκτός από το ελπιδοφόρο μήνυμα παραπέμπει και στο ομώνυμο κομμάτι που έκλεινε και τον τελευταίο δίσκο των Scorpions (σύμπτωση…).

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι φίλοι του σύγχρονου μελωδικού ήχου που δεν αρέσκονται σε παρελθοντολάγνες αναφορές στα μεγαθήρια του ιδιώματος, θα βρουν πολλά καλά στοιχεία στο “Balance”.

Highlight: Και οι At Vance είχαν διασκευάσει –λίγο πιο μεταλλικά (ο τόνος στη λήγουσα, παρακαλώ…)- το “Shout”.
 

Tags