Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Αμερικάνικης μουσικής και κατ’επέκταση κουλτούρας είναι ο John Fogerty, ένας μουσικός και τραγουδοποιός που το έργο του έχει σημαδέψει όσο λίγοι την πατρίδα του. Σκεφτείτε τον σαν έναν μεγάλο δημουργό στην Ελληνική μουσική που τα τραγούδια του τα ξέρουν όλοι, ανεξάρτητα από τις μουσικές τους προτιμήσεις όπως για παράδειγμα ο Σαββόπουλος, ή ο Μπιθικώτσης. Με τους Creedence Clearwater Revival κατόρθωσε μέσα σε 4 χρόνια (1969-1972) και 7 (!) άλμπουμς να γράψει το απόλυτο Αμερικάνικο soundtrack επηρεασμένο από όλες τις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές της εποχής, τον πόλεμο στο Βιετνάμ, τα σκάνδαλα, το Woodstock και ότι συνέβαινε γύρω του.

Μερικά από αυτά τα τραγούδια ξαναεπισκέπεται σε αυτό το άλμπουμ με τη συμμετοχή κάποιων σπέσιαλ καλεσμένων όπως οι Foo Fighters στο “Fortunate Son” που ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο το άλμπουμ, ο Bob Seger στο “Who’ll Stop The Rain”, ο Kid Rock στο “Born On The Bayou” ο Tom Morello στο ομώνυμο και άλλοι. Μαζί με αυτά ο Fogerty έχει προσθέσει και μερικά καινούρια, που δεν είναι καθόλου άσχημα, ειδικά το “Mystic Highway” έναν τίτλο που ταλαιπωρούσε ο Fogerty εδώ και 20-30 χρόνια. Σπουδαίο και το βιβλιαράκι που κυριολεκτικά δεν χωράει στην digi pack έκδοση με ιστορίες και πληροφορίες για το κάθε κομμάτι από τον ίδιο τον Fogerty. Η κληρονομιά των τραγουδιών που ο ίδιος έγραψε, έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε στους Creedence Clearwater Revival δέχεται ένα γερό ξεσκόνισμα και γυάλισμα χάρη στην μοντέρνα παραγωγή και όσο κι αν η φωνή του μεγάλου τραγουδοποιού έχει πια ξεθωριάσει δεν χάνουν τίποτα από την αρχική τους τεράστια αξία.

Highlights το “Bad Moon Rising”, το “Proud Mary” με την Jennifer Hudson, το “Lodi” με τους γιους του Shane και Tyler και φυσικά το “Fortunate Son”, αλλά και η συμμετοχή του Kenny Aronoff στα τύμπανα σε όλο το άλμπουμ.