Τον Γιάννη Βογιατζή, ή Jon Voyager, τον ξέρουμε σαν ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστή των τεράστιων και πολυαγαπημένων prog metallers Need. Πέραν αυτού όμως, έχει περάσει και από την House Band του Σταυρού Του Νότου αλλά διατηρεί και το σχήμα τον Bejeezus οι οποίοι παίζουν σε γάμους και άλλες εκδηλώσεις. Εδώ, στο πρώτο προσωπικό του album, τον ακούμε σε ένα τελείως διαφορετικό ύφος από αυτό που τον έχουμε συνηθίσει όσοι γνωρίζουμε μόνο την metal πλευρά του.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου, ο Γιάννης επιχειρεί να συνδυάσει ακούσματα από μουσικούς όπως οι Neil Young, Elton John, Bruce Springsteen, John Mayer και Dave Matthews. Κάποιο σχόλιο δεν μπορώ να κάνω σε αυτή τη δήλωση, αφού δεν έχω καθόλου επαφή με τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες. Το “Monsters” όμως είναι ένα pop/rock album που ακούγεται πολύ ευχάριστα και αυτό το λέει κάποιος που στην καθημερινότητά του σπάνια θα θελήσει να ακούσει κάτι κοντά σε αυτό το στυλ.

Τα τραγούδια είναι μικρά σε διάρκεια, με όμορφες μελωδίες. Κάποια έχουν ανεβαστικό ρυθμό με σκοπό να σου φτιάξουν τη διάθεση, κάποια είναι πιο ήρεμα βγάζοντας ένα ζεστό και νοσταλγικό συναίσθημα. Στα drums και το μπάσο βρίσκουμε τους συμπαίκτες του από τους Need, Στέλιο Πασχάλη και Βίκτωρα Κουλουμπή αντίστοιχα ενώ στις κιθάρες τον Αλέξανδρο Χρυσοστομίδη από τους Bejeezus. Υπάρχουν και άλλες συμμετοχές, όπως αυτή της Άννας Τάρμπα (είχε τραγουδήσει και στα δύο τελευταία Need albums) καθώς και μέλη των Bejeezus σε πλήκτρα και πνευστά.

Ξεχωρίζει η καταπληκτική μελαγχολική μπαλάντα “360” με τα πνευστά και τα γυναικεία φωνητικά, το “Minor Tom” που είναι ξεκάθαρη αναφορά στον David Bowie (“Ground control to Minor Tom, do you read me”), το “Streets Of Athens” καθώς και το πιο heavy του δίσκου “Call Me When You’re Drunk”, το οποίο έχει συνθέσει ο Ravaya, κιθαρίστας των Need. Σε γενικές γραμμές, το “Monsters” είναι μία ενδιαφέρουσα κυκλοφορία από τον Γιάννη και την παρέα του. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι στα συνηθισμένα μου ακούσματά μου, οπότε δεν μπορώ να το κρίνω πιο σωστά, λογικά όμως οι οπαδοί των προαναφερθέντων καλλιτεχνών θα το εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο.