Οι Αμερικάνοι power metallers Kamelot επέστρεψαν με την δέκατη κυκλοφορία τους. Είναι η πρώτη με τον καινούριο τους τραγουδιστή Tommy Karevik (Seventh Wonder) μετά την φυγή του Roy Khan ο οποίος ήταν ο frontman της μπάντας από το 1998. Η μπάντα με τον Roy καθιερώθηκε σαν μια άκρως ενεργητική μεταλλική ύπαρξη με άλμπουμ σαν το “Karma” και το “The Forth Legacy”. Με την πάροδο των χρόνων είχαμε και πιο συμφωνικά άλμπουμ σαν το “The Black Halo” και το “Ghost Opera” τα οποία διεύρυναν λίγο τους μουσικούς ορίζοντες της μπάντας με λιγότερα heavy σημεία και πιο «οπερατική» αίσθηση.

Το “Silverthorn” σηματοδοτεί την επιστροφή της μπάντας σε έναν πιο ευθύ power metal ήχο με πολύ ενεργητικούς και δυνατούς ήχους. Η φωνή του Tommy Karevik ακούγεται φτιαγμένη για να τραγουδάει τα συγκεκριμένα κομμάτια, μόνο  που έχοντας ξανακούσει την φωνή του, δεν χρησιμοποιεί στον δίσκο όλο το εύρος των φωνητικών του ικανοτήτων. Ίσως γιατί τα κομμάτια ήταν γραμμένα όσο ο Khan ήταν ακόμα στην μπάντα ή γιατί η μπάντα δεν ήθελε να αποξενώσει τους φαν της, αλλά σε γενικές γραμμές ο Tommy τραγουδάει στο κάτω άκρο του εύρους της φωνής του.
 
Στιχουργικά το άλμπουμ εξιστορεί την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού στον 19ο αιώνα που πέφτει θύμα ενός τραγικού δυστυχήματος στο οποιο μάρτυρες είναι μόνο τα δύο δίδυμα αδέλφια της. Η οικογένεια της αντιμετωπίζει διάφορες καταστάσεις που οδηγούν σε μυστικά και προδοσία.
 
Τα “Torn” και το “Veritas” είναι από τα πιο επιθετικά και heavy κομμάτια που εχει γράψει η μπάντα από το “Epica”. Το ομότιτλο, δίνει την αίσθηση ενός ιδιαίτερα ξεχωριστού κομματιού και έχει μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στις «κλασικές» ενορχηστρώσεις και τα δυνατά power metal ρεφραίν.
 
Επίσης για δεύτερο συνεχόμενο άλμπουμ έχουμε ελληνικό στοιχείο σε κυκλοφορία των Kamelot. Μετά τον Gus G. που έπαιξε στο κομμάτι “Hunter’s Season”, ο Bob Katsionis συμμετέχει συνθετικά σε δύο κομμάτια του δίσκο. Το πρώτο είναι το “Falling like the Fahreneit” που βρίσκεται στην κανονική έκδοση του δίσκου και είναι ένα ωραιότατο mid-tempo κομμάτι, και το δευτερο είναι το “Leaving Too Soon” που βρίσκεται στην Japanese edition του δίσκου σαν Bonus Track. Η Elize Ryd από τους Amaranth και η Alissa White-Gluz από τους  The Agonist είναι οι δύο γυναικείες φωνές που πλαισιώνουν την μπάντα σε αυτό το δίσκο.
 
Το “Silverthorn”  θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό φαν των Kamelot. Κάποιοι έλεγαν ότι η μπάντα δεν θα είναι ίδια χωρίς τον Khan αλλά έδειξαν (για μια ακόμη φορα) ότι είναι μια μπάντα με πολύ ταλαντούχους μουσικούς που δεν βασίζονται σε έναν άνθρωπο να κάνει την διαφορά.
 

Tags