Είναι σχεδόν απίστευτο αλλά φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη δημιουργία των Khymera. Και μπορεί ο Dennis Ward να μην ήταν εκεί από την αρχή του ταξιδιού αλλά το όνομα του είναι σχεδόν συνώνυμο με την ύπαρξη της μπάντας. Άλλωστε έγινε μέλος το 2005 και ο επιδραστικός χαρακτήρας τόσο στις συνθέσεις όσο και στη συνολική παρουσία στο studio έγινε εμφανής αμέσως. To “Hold Your Ground” είναι το έκτο album των Khymera οι οποίοι για μία ακόμη φορά δεν απογοητεύουν ούτε κατ’ελάχιστο!

Ίσως κάποιοι να πουν ότι η φωνή του Ward – ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έχει αναλάβει το μπάσο και μέρος από τα πλήκτρα- δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Προσωπικά θα διαφωνήσω καθώς θεωρώ ότι τα πηγαίνει περίφημα και η φωνή του «δένει» απόλυτα με το αμιγώς melodic rock feeling του δίσκου. Το δυνατό σημείο όμως των Khymera είναι οι συνθέσεις αυτές καθαυτές. Μιλάμε για ένα εξαιρετικό ποιοτικό επίπεδο με καλοδουλεμένα κομμάτια που σου μένουν με τη μία! Εδώ έχουμε refrains και hooks που θυμίζουν άλλες εποχές και σε βάζουν στο τριπάκι να σκεφτείς πως θα ήταν τα πράγματα για τους Pink Cream 69 αν οι συνθήκες ήταν πιο ευνοϊκές για το συγκρότημα και ο Ward παρέμενε σε αυτούς. Τέλος πάντων…

Οι Khymera με το “Hold Your Ground” καταθέτουν όχι μόνο ένα αξιοπρεπέστατο δείγμα γραφής αλλά θα έλεγα ότι σε σημεία εντυπωσιάζουν σε υπερθετικό βαθμό. Και αυτό λέει πολλά για μία μπάντα που μετράει 20 χρόνια στο προσκήνιο. Μπράβο!

Highlight: Θα ήθελα πολύ να δω αυτή τη μπάντα πάνω στη σκηνή…