Σε μια πρόσφατη δήλωσή του στο περιοδικό Rolling Stone, ο Gary Rossington είπε ότι οι Lynyrd Skynyrd αυτή τη στιγμή είναι μια tribute μπάντα.

Στα πλαίσια ενός αφιερώματος του περιοδικού για τα συγκροτήματα που συνεχίζουν την καριέρα τους παρόλη την απουσία αυθεντικών μελών, οι Lynyrd Skynyrd είχαν την τιμητική τους, μιας και από την αυθεντική τους σύνθεση παρόντες πλέον είναι μόνο ο Gary Rossignton αν και ο Rickey Medlocke ήταν μέλος του γκρουπ στο ξεκίνημα του, στις αρχές των ‘70s.

«Όλοι γνωρίζουν ότι είμαστε μια tribute μπάντα και όχι η αυθεντική. Σε όλους όσους έρχονται στις συναυλίες τους αναφέρεται αυτό κατά τη διάρκεια του show και πιθανότατα το γνωρίζουν από πριν. Αλλά, ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται να μας ακούσει live. Σε δυο χρόνια ίσως να σταματήσουμε, αλλά μπορεί και όχι. Δεν το γνωρίζω αυτό, γιατί ποιος μπορεί να προβλέψει το μέλλον; Θα αποφασίσουμε τότε για το τι θα γίνει», λέει ο Rossington.

Συγκεκριμένα, πριν λίγους μήνες ο Rossington εξαιτίας των προβλημάτων με την καρδιά του, έπαιξε μισά shows, ενώ αντικαταστάτης του επάνω στη σκηνή ήταν ο Damon Johnson. «Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Οι νότες είναι ίδιες και τα τραγούδια είναι τα ίδια. Μου ακούγεται καλά. Ακούγεται σαν το συγκρότημά μας. Αλλά κοιτάζω και δεν βλέπω την αυθεντική μπάντα – είναι παράξενο. Και μετά κοιτάω και βλέπω έναν αντικαταστάτη για μένα, που είναι περίεργο. Το να ακούω τα τραγούδια χωρίς να είμαι εκεί και να παίζω live είναι πολύ παράξενο», σχολιάζει. «Έτσι, μπορεί να συμβαίνουν 100 παράξενα πράγματα, αλλά το να βλέπεις νέα παιδιά να απολαμβάνουν αυτή τη μουσική, σου ζεσταίνει την καρδιά».

Όσο για το αν θα συνεχίσει να παίζει, λέει: «Μπορώ ακόμα και παίζω. Αλλά, είναι το ταξίδι, τα αεροπλάνα, τα ξενοδοχεία. Είναι πολύ δύσκολο για μένα, ειδικά με τα προβλήματα στην καρδιά που έχω».