Ο Michael Thompson είναι ένας παλιός κιθαρίστας που έχει παίξει με τους πάντες…και όταν λέμε με τους πάντες, βάλτε στη λίστα τους Michael Jackson, Celine Dion, Whitney Houston, Rod Stewart και άλλα σπουδαία ονόματα. Στα 80ς έβγαλε ένα αξιοπρεπέστατο West Coast AOR solo album που απέκτησε έκτοτε cult status και από τότε ψιλοχάθηκε!

Η είδηση της επανεμφάνισης του στα δισκογραφικά δρώμενα μου δημιούργησε μία ευνόητη περιέργεια για να δω που βρίσκεται (μουσικά) στις μέρες μας ο ταλαντούχος κιθαρίστας. Βασικά, το “Future Past” φανερώνει ένα μουσικό που δεν έχει «αλλοιωθεί» από τις εφήμερες μόδες και συνεχίζει ουσιαστικά από εκεί που σταμάτησε. Αυτή τη φορά έχει μαζί του έναν πολύ καλό τραγουδιστή, τον Larry King (όχι το γνωστό δημοσιογράφο του CNN) που θα πρέπει να έχει εικόνισμα πάνω από το κρεβάτι του τον Jimi Jamison. Αμιγώς, μουσικά, το “Future Past” είναι ένα ικανοποιητικό δείγμα AOR που σε σημεία μπαλανσάρει μεταξύ Starship και Survivor (εποχής “When Seconds Count”). Περιττό να υπογραμμίσουμε ότι τα κιθαριστικά μέρη είναι εξαιρετικά!
 
Οι φίλοι του είδους μάλλον θα το γουστάρουν αν και με τον καταιγισμό των κυκλοφοριών δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα επενδύσουν στην αγορά του “Future Past”.
 
Highlight: O Thompson έχει παίξει κιθάρα και στο soundtrack του Miami Vice!