Νέο άλμπουμ από τους Cirith Ungol

0

Το ιστορικό συγκρότημα από τη Ventura της Καλιφόρνια θα κυκλοφορήσει το έκτο του άλμπουμ, με τίτλο “Dark Parade”, στις 20 Οκτωβρίου από τη Metal Blade.

Σχετικά με το άλμπουμ ο Rob Garven είπε: «Τα μέλη της μπάντας έχασαν στενούς συγγενείς και παλέψαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε μέσα στην πανδημία που κατέστρεψε τον πληθυσμό και τις οικονομίες της γης. Όσο τρομακτικό κι αν ήταν, ήταν το τέλειο σκηνικό για το doom-φορτωμένο μήνυμά μας για έναν κόσμο στα πρόθυρα της καταστροφής».

Οι Cirith Ungol έδωσαν στη δημοσιότητα το τραγούδι που ανοίγει το άλμπουμ, το “Velocity (S.E.P.) σαν πρώτο δείγμα δουλειάς.

“Καθώς μιλούσαμε με τον τραγουδιστή Tim Baker και τον Rob για το τι είδους τραγούδι χρειαζόταν, πάρθηκε η απόφαση να σταματήσουμε να κάνουμε τα καλπάζοντα chugs, όπως έγινε πολλές φορές σε προηγούμενα άλμπουμ, και να αρχίσουμε να κάνουμε down-picking chugs, διατηρώντας παράλληλα κάποιου είδους δεσμό με τον ήχο των Cirith Ungol», αποκαλύπτει ο κιθαρίστας Jimmy Barraza. «Το να ξεστρατίζουμε προς μια ατμόσφαιρα Sabbath ή Priest δεν είναι μακριά και συμβαίνει υποσυνείδητα».

Όσο για το περιεχόμενο «έχει να κάνει με το τι συμβαίνει όταν πουλάμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Την ψυχή μας –αν υπάρχει τέτοιο πράγμα-, την αξιοπρέπειά μας, την περηφάνια μας, ή οτιδήποτε άλλο έχουμε που μπορούμε να ανταλλάξουμε και θα μας βοηθήσει στο αέναο κυνήγι του χρήματος, της δόξας, της δύναμης και της κυριαρχίας επί των άλλων», σχολιάζει ο Tim Baker.