Νέο άλμπουμ από τους Y&T στα σκαριά

0

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Classic Rock History, ο Dave Meniketti αποκάλυψε ότι οι Y&T θα κυκλοφορήσουν νέο στούντιο άλμπουμ το 2024.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο δισκογραφικό στούντιο πόνημα του γκρουπ ήταν το “Facemelter” του 2010. Από τότε και ενώ μεσολάβησε ο θάνατος του μπασίστα και στενού φίλου του Meniketti, Phil Kennemore γράφτηκε νέο υλικό, πέντε με έξι χρόνια μετά αλλά… «Ήταν περισσότερο μια περίπτωση που δεν ήμασταν έτοιμοι. Θέλω να πω… Ήμουν αντιμέτωπος με την ασθένεια του καλύτερου φίλου μου και συνθέτη μου και τελικά, πέθανε εννέα μήνες μετά τη διάγνωση. Αυτό μας έφερε σε μια κατάσταση όπου πλέον είχαμε ένα νέο μέλος και έπρεπε να συνεχίσουμε τα πράγματα. Αν ο Phil δεν είχε πεθάνει, είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε κάνει άλλον ένα δίσκο. Αλλά δεν μου άρεσε και χρειαζόμουν χρόνο για να προχωρήσω από αυτό”.

Στην πορεία, αρχίσαμε επιτέλους να γράφουμε νέο υλικό, το οποίο ξεκίνησε περίπου πέντε ή έξι χρόνια μετά το Facemelter. Αλλά εκείνη τη στιγμή, δεν το νιώθαμε, καλά… εγώ δεν το ένιωθα, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Έμεινε έτσι για λίγο καιρό- έπρεπε να είμαι έτοιμος. Και η αλήθεια είναι ότι ξέρω πως δεν πρόκειται να βγάλουμε πολλά χρήματα από ένα δίσκο. Αυτή είναι η πραγματικότητα της μουσικής βιομηχανίας σήμερα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να κάνουμε ένα νέο δίσκο, γιατί θέλουμε. Έχουμε κάποιο υλικό που στέκεται στο ύψος των όσων έχουμε κάνει και νιώθω έτοιμος να το κάνουμε. Πιθανότατα θα υπάρξει ένας νέος δίσκος των Y&T μέσα στον επόμενο χρόνο περίπου».