Το “The Elegance Machine” είναι το νέο album των Newman, μόλις δύο χρόνια μετά την τελευταία τους προσπάθεια (“Siren”). Το “Siren” ήταν ένα πολύ καλό, τυπικό Newman άλμπουμ με εξαιρετικές μελωδίες, αλλά υπήρχε μια έλλειψη στην παραγωγή αξιομνημόνευτων ρεφραίν και τραγουδιών.

Και πραγματικά χαίρομαι γιατί το “The Elegance Machine” έχει τεράστια βελτίωση σε αυτόν τον τομέα. Ο τυπικός Newman ήχος υπάρχει κανονικά στο άλμπουμ αλλά εδώ έχουμε κι αξιομνημόνευτα κομμάτια. Τραγούδια όπως τα “Illuminate”, “Don’t Stay Lonely” ή το “Pretender Surrender” μπορούν άνετα να γίνουν μέρος του setlist των Newman, πραγματικά ακούγοντα σαν κλασικά κομμάτια Newman. Κι όλα αυτά με μια κρυστάλλινη παραγωγή ενώ να πούμε ότι το άλμπουμ ακούγεται να είναι περισσότερο άλμπουμ κανονικής μπάντας παρά σόλο άλμπουμ του Steve (όπως συνέβη με ορισμένες από τις προηγούμενες κυκλοφορίες της μπάντας).

Πράγματικά ένα εξαιρετικό νέο άλμπουμ από τους Newman. Οι οπαδοί της μπάντας και του μελωδικού hard rock γενικότερα θα το ευχαριστηθούν!