Ο Graham Oliver μιλάει για τον Ritchie Blackmore

0

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Metalschockfinland.com o πρώην κιθαρίστας των Saxon, Graham Oliver, μίλησε για τη γνωριμία του με τον Ritchie Blackmore και τις συναντήσεις που είχαν σε διάφορες στιγμές της καριέρας τους.

«Ηχογραφούσαμε το “Wheels Of Steel” και ένα βράδυ πήγα να δω τους Girl στο Marquee. Δεν έπεφτε καρφίτσα και κατέληξα να βρεθώ δίπλα στον Ritchie Blackmore. Μάζεψα όλο μου το κουράγιο για να τον χαιρετίσω και να του σφίξω το χέρι, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή με τη μπάντα για να παίξουν το “Born To Be Wild”», λέει ο Oliver σχετικά με την πρώτη του γνωριμία με τον Man In Black.

«Λίγο αργότερα μας πρόσφεραν τη θέση του support σε μια περιοδεία των Rainbow και η πρώτη συναυλία ήταν στο Deeside Leisure Centre στην Ουαλία. Η συναυλία πήγε μια χαρά, αλλά δεν είχαμε καμία επικοινωνία με τη μπάντα. Στη δεύτερη συναυλία στο Bingley Hall το καμαρίνι του Ritchie ήταν ακριβώς δίπλα στο δικό μας. Ανακαλύψαμε πως ο τοίχος είχε μια τρύπα και τον παρακολουθούσαμε καθώς ετοιμαζόταν για τη συναυλία. Παίξαμε το σετ μας και τα πήγαμε πολύ καλά. Επιστρέφοντας στο καμαρίνι ο Ritchie είχε ένα τελετουργικό με τη μουσική που άκουγε πριν ανέβει στη σκηνή. Άκουγε Jethro Tull, Hendrix και τη μουσική από την ταινία “Chariots Of Fire”. Βγήκαν στη σκηνή και ήταν φανταστικοί. Συναντήσαμε το συγκρότημα, εκτός του Blackmore, μετά τη συναυλία. Αλλά την επόμενη ημέρα μας έβγαλαν από την περιοδεία και στη θέση μας μπήκαν οι Samson».

«Στο Donnington όπως έβλεπα τους Judas Priest μαζί με τον Joe Elliott backstage, μια μεγάλη μαύρη Mercedes με φιμέ τζάμια πάρκαρε λίγο πιο δίπλα και όπως κατέβηκε ένα παράθυρο ακούστηκε μια φωνή “Graham, Graham”. Γύρισα να δω ποιος με φώναζε και ήταν ο Ritchie Blackmore! Ήξερε το όνομά μου! Με φώναξε στο αυτοκίνητό του και με χαιρέτησε σαν να ήμασταν παλιοί φίλοι. Πραγματικά, τρελάθηκα! Μιλούσαμε για κιθάρες και μου είπε ότι είχε δει τον Jimi Hendrix στο Isle Of Wight Festival. Επίσης, με ευχαρίστησε για ένα σχόλιο που είχα κάνει για τον ίδιο σε ένα μουσικό περιοδικό, όπου είπα ότι ήταν μια μεγάλη μου επιρροή και του είπα ότι η εισαγωγή που έγραψα για το “See The Light Shining” ήταν εμπνευσμένη από την εισαγωγή από την εισαγωγή του “Highway Star” από το “Made In Japan”. Ο Ritchie γέλασε και μου είπε «ώστε με έκλεψες»…

Ο Graham θυμήθηκε και την περιοδεία για το “Straight Between The Eyes”, όπου οι Saxon ήταν το support: «O Ritchie πάντως ταλαιπωρούσε τους roadies και τους υπόλοιπους Rainbow αρκετές φορές, μια φορά ζήτησε να μετακινηθεί ολόκληρο το backline 2 ίντσες και δεν ήθελε να υπάρχει νερό επάνω στη σκηνή σε οποιαδήποτε στιγμή. Εάν ήσουν στα καμαρίνια την ώρα που έβγαιναν οι Rainbow, έπρεπε να μείνεις εκεί μέχρι το τέλος-κι αν ήσουν έξω έπρεπε να μείνει έξω μέχρι να τελειώσουν. Περίεργες απαιτήσεις… μια μέρα στο ξενοδοχείο κολυμπούσαμε όλοι στην πισίνα και βγήκε και ο Ritchie με το μαγιό του. Ο Fergie, ο tour manager και ο τεχνικός κιθάρας του, τον έβαλαν μέσα στην πισίνα όπου κολυμπούσε μαζί μας, αλλά μας διέταξαν να μην το πετάξει κανείς νερό. Μετά τον σήκωσαν για να βγει έξω. Δεν έβρεξε καθόλου τα μαλλιά του».

«Η αμέσως επόμενη συναυλία ήταν στο Lubbock, στο Texas. Παίξαμε το show μας και μετά έβλεπα τους Rainbow από το πλάι. Ο Ritchie έφυγε μετά από 3 τραγούδια! Μου είπε «κάποιος πέταξε κάτι και θα μπορούσε να μου έχει βγάλει το μάτι αν με χτυπούσε». Μπήκε κατευθείαν στο αυτοκίνητο και έφυγε την ώρα που η μπάντα έπαιζε χωρίς να ξέρει ότι είχε φύγει! Ο Bobby Rondinelli έπαιξε drum solo, αλλά μετά από αρκετή ώρα σταμάτησε γιατί ο κόσμος είχε εξαγριωθεί. Εξαφανιστήκαμε όλοι με το φόβο ότι θα γίνονταν επεισόδια».

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο κάντε κλικ εδώ…