Pigs pigs pigs pigs pigs pigs pigs – King of Cowards

0

Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα όταν το συγκρότημα στο οποίο παίζεις λέγεται Pigs pigs pigs pigs pigs pigs pigs. Βρετανοί, εκ Newcastle, ονομάζονται κυριολεκτικά Pigs x 7 και παίζουν doom stoner.

Βρώμικο, επιθετικό doom με τα χαρακτηριστικά φωνητικά – ουρλιαχτά του Matt Baty που γδέρνουν! Πρέπει να τους ακούσετε για να καταλάβετε πόσο heavy είναι! Θα έλεγα πως αποτελούν ένα συνδυασμό Black Sabbath και Motorhead, ενώ σε πολλά σημεία οι κιθάρες και ο όγκος τους, μου έφερε στο μυαλό τα δικά μας παλικάρια των 1000Mods (ειδικά στο εναρκτήριο “GNT”, για το οποίο κυκλοφόρησαν και ένα ιδιαίτερο βιντεοκλίπ). Το “Shockmaster” είναι το doom όπως το θέλω, με Iommική επιρροή (ευλόγησον), ενώ το “A66” το πιο πειραματικό και ενδιαφέρον που πάει τον ήχο τους στα άκρα (είπαμε, Pigs x 7 λέγονται, τι να φοβηθούν) και διαρκεί 9 λεπτά.

Από το riff του “Thumbsucker” μπορείτε να δανειστείτε μπετό για το επόμενο μερεμέτι σας, και στο καπάκι το “Cake of light”, το πιο σύντομο κομμάτι του άλμπουμ, με παραπέμψε και πάλι στους 1000Mods (άρα και Kyuss). Το “Gloamer” θα σας τσακίσει ωσάν το σφυρί το αμόνι (!), το μόνο με καθαρά φωνητικά έστω για τα πρώτα 2 λεπτά, για να επικρατήσει στην συνέχεια ο γνωστός πανικός κραυγών.

Super heavy δίσκος που αφορά το σύνολο των φίλων των ειδών doom-stoner-sludge.