Είμαι πάντα επιφυλακτικός όταν πρόκειται για κάθε νέο supergroup αφού τις περισσότερες φορές αυτά προκύπτουν όχι από κάποια καλλιτεχνική ανησυχία αλλά από τον προφανή σκοπό μίας δισκογραφικής να βγάλει κάποια παραπάνω χρήματα σε μία εποχή που κάτι τέτοιο φαντάζει σχεδόν αδύνατό από μία συμβατική μπάντα. Οι Revolution Saints προέκυψαν ουσιαστικά από την καλοπροαίρετη επιθυμία της Frontiers η οποία μας έχει δώσει κάμποσα τέτοια projects στο παρελθόν. Το νέο αυτό supergroup αποτελείται από τους Deen Castronovo (Journey), Jack Blades (Night Ranger), Doug Aldrich (γνωστός κυρίως από τη θητεία του στους Whitesnake και τον Dio). Το ομώνυμο ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε πριν από λίγο διάστημα και πρέπει να σας πω ότι προσωπικά με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο αν και πρέπει να υπογραμμίσω ότι είναι λίγες οι στιγμές που πραγματικά εντυπωσιάζει σε απόλυτο βαθμό.

Πρόκειται για ένα album το οποίο μου θύμισε κάτι ανάμεσα στις δύο τελευταίες δουλειές των Journey και τα άπειρα νέα AOR albums της Frontiers (που συνήθως φέρουν τη σφραγίδα του Alessandro Del Vecchio). Το μεγάλο αστέρι του δίσκου είναι ο φανταστικός Deen Castronovo με την εξαιρετική χροιά της φωνής του με την κιθάρα του Doug Aldrich να ακολουθεί κατά πόδας. Ο πολυαγαπημένος Jack Blades δείχνει να απολαμβάνει τον μάλλον συνοδευτικό ρόλο του ενώ οι συνθέσεις αυτές καθαυτές είναι αξιομνημόνευτες και απολύτως προσεγμένες. Σίγουρα ξεχωρίζει μία τριάδα κομματιών (η οποία, μάλιστα, βρίσκεται μαζεμένη στη μέση του CD)…μιλάμε για τα “You’re Not Alone”, “Locked Out Of Paradise”, “Way To The Sun” που είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Επαναλαμβάνουμε, το ντεμπούτο των Revolution Saints είναι ένα άψογο πρώτο δείγμα που μπορεί να μην καθηλώνει συνολικά αλλά σίγουρα σε αποζημιώνει. Τώρα, αν θα υπάρξει συνέχεια…ο χρόνος θα δείξει.

Highlight: Στο δίσκο συμμετέχουν και οι συνοδοιπόροι του Castronovo στους Journey: οι Neal Schon & Arnel Pineda.