Απίστευτος δίσκος! Σίγουρα η καλύτερη κυκλοφορία από το χώρο του melodic rock που έχω ακούσει μέσα στο 2016! Φυσικά, ο Rick Springfield δεν είναι κανένας τυχαίος καλλιτέχνης και περιμένουμε πάντα το καλύτερο από αυτόν αλλά με το “Rocket Science”…απογειώθηκε! Δεν συζητάμε καν για την ποιότητα των συνθέσεων αφού ο Springfield ποτέ (μα ποτέ) δεν έχει ηχογραφήσει κάτι που να μην είναι ποιοτικό και καλοδουλεμένο. Μπορεί να μην πετυχαίνει καμιά φορά το στόχο αλλά ύστερα από τόσα χρόνια καριέρας αυτό είναι και αναμενόμενο. Η παραγωγή του Rocket Science είναι ιδανική για ραδιόφωνο…σε έναν ιδανικό κόσμο τουλάχιστον. Όσο για την απόδοση του Rick…πολύ απλά δεν βγαίνουν ξανά τέτοιο μουσικοί.

Μουσικά μιλώντας, το “Rocket Science” –τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά- είναι βγαλμένο μέσα από τη μεγάλη του Mutt Lange Σχολή! Όλα τα τραγούδια είναι πισάρικα και ρυθμικά…φανταστείτε τον Bryan Adams του 1991 να συναντά τους Nickelback του 2008 και κάπου εκεί να μπαίνει και ο Tom Petty του “Full Moon Fever”. Με άλλα λόγια ο Springfield παρουσιάζει, μεν, το γνώριμο pop-rock στυλ του αλλά αυτή τη φορά το εμπλουτίζει με ορισμένα country στοιχεία που δεν είναι διόλου παράταιρα με το τελικό αποτέλεσμα. Μη φανταστείτε ότι έγινε κανένας Garth Brooks αλλά υπάρχει αυτή η country, pop-rock αισθητική που τόσο διάσημη έγινε στα late 90s με τη σφραγίδα του Mutt Lange.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός επιστήμονας για να καταλήξει στην αγορά του “Rocket Science”…αποτελεί εγγύηση!

Highlight: Σημαντικό ρόλο στο “Rocket Science” έχει παίξει ο μπασίστας Matt Bissonette.