Καινούριο συγκρότημα οι River Black, οι οποίοι μας συστήνονται με το ομώνυμο ντεμπούτο τους. Ουσιαστικά είναι η συνέχεια των διαλυμένων από το 2011 Burnt By The Sun, αφού αποτελούνται από τους Mike Olender (φωνητικά), John Adubato (κιθάρα) και Dave Witte (drums, επίσης σε Municipal Waste) όλοι τους ιδρυτικά μέλη του προηγούμενου συγκροτήματός τους, με την προσθήκη του Brett Bamberger (μπάσο, Revocation).

Η μουσική τους θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτελεί τη συνέχεια των BBTS, καθώς στη βάση της δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από αυτό που είχαμε συνηθίσει. Μετά από τόσα χρόνια όμως δεν θα μπορούσε να είναι εντελώς ίδια, καθώς είναι πιο σκοτεινή και τα grindcore ξεσπάσματα έχουν αντικατασταθεί από μια death metal αισθητική. Τα κομμάτια είναι μικρά σε διάρκεια, in-your-face και δεν κουράζουν καθόλου. Όπως πρέπει δηλαδή να είναι ένα σωστό hardcore album. Επίσης δε λείπουν οι πειραματισμοί, όπως τα καθαρά φωνητικά στο “Haunt”, το βιολί στο “South By South” και το thrash χώσιμο στο “Shipwreck”.  Πολύ καλή και η δουλειά στην παραγωγή από τον Eric Rachel (God Forbid, The Black Dahlia Murder, Symphony X) και στο mastering από τον πολύ Alan Douches που αν κάτσω και γράψω τι συγκροτήματα έχει αναλάβει, θα διαβάζετε για το επόμενο μισάωρο.

Το album κυλάει εύκολα και πριν το καταλάβεις έχει τελειώσει και βρίσκεις τον εαυτό σου να το ξεκινάει από την αρχή. Η πρώτη προσπάθεια των River Black κρίνεται επιτυχημένη και μένει να δούμε τις επόμενες κινήσεις τους.