Ξέρετε τους Starbenders; Αν ναι, γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται. Αν όχι, κακώς…πολύ κακώς! Μιλάμε για ένα συγκρότημα που θα έπρεπε να βρίσκονται στην κορυφή των charts και να περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο δίνοντας sold out συναυλίες. Προσοχή…δεν υπερβάλουμε! Τουλάχιστον, όχι τόσο πολύ. Βλέπετε δεν είναι τόσο συχνό το φαινόμενο –βασικά, έχει να συμβεί πάρα πολλά χρόνια- να βλέπεις μία μπάντα αποφασισμένη να επαναφέρει το rock n’ roll στην κορυφή συνδυάζοντας τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα με την απαραίτητη εμπορική διάστασή του. Οι Starbenders έχουν μία αποστολή και δεν είναι διατεθειμένοι να τα παρατήσουν εύκολα. Πόσο μάλλον με δίσκους σαν το “Take Back The Night” που έρχεται να μας θυμίσει τις εποχές εκείνες που έβαζες να ακούσεις κάτι και σε κέρδιζε η μουσική από το πουθενά αλλά και από το…καλημέρα!

Οι Starbenders καταφέρνουν με τη νέα τους δουλειά να συνδυάζουν αριστοτεχνικά τις pop/punk/goth/glam επιρροές τους μέσα πάντα από ένα μοναδικό rock n’ roll πρίσμα. Η μουσική βάση δεν είναι σταθερή και μετακινείται πότε στα 80ς και πότε στα 90ς χωρίς να αγνοείται μία ξεκάθαρη late 70s punk αισθητική. Και αν όλα αυτά φαντάζουν χαοτικά, πιστέψτε με δεν είναι καθώς αποτελούν ένα περίεργο ομοιογενές αμάλγαμα ήχων όπως μόνο οι Starbenders μπορούν να μας προσφέρουν. Η μπάντα βγάζει φωτιές στο studio δίνοντας σου την αίσθηση ενός ατελείωτου τζαμαρίσματος αλλά οφείλω να υπογραμμίσω ότι η τραγουδίστρια Kimi Shelter –κάτι μεταξύ Susanna Hoffs και Stevie Nicks- κλέβει την παράσταση με την επιβλητική παρουσία της. Αν και όλος ο δίσκος είναι αψεγάδιαστος, δεν γίνεται να μην κάνω ξεχωριστή αναφορά στα “The Game” (μακράν το καλύτερο τραγούδι του δίσκου), “Marianne” (…στατιστικές έχουν δείξει ότι τραγούδι με γυναικείο όνομα στον τίτλο δεν γίνεται να είναι κακό) και “Blood Moon” (όταν οι Motley Crue του “Too Fast For Love” συνάντησαν τους Joan Jett & The Blackhearts).

Οι Starbenders ήρθαν για να αναδείξουν ξανά όλες εκείνες τις πτυχές του rock n’ roll που τόσα μας είχαν λείψει αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε. Το “Take Back The Night” είναι ένας δίσκος βγαλμένος από άλλη εποχή, τότε που το rock n’ roll ήταν επικίνδυνο, σαγηνευτικό, εμπορικό και πολύ…glam! Το “Take Back The Night” δεν είναι μονάχα ο καλύτερος δίσκος στην καριέρα των Starbenders αλλά ένα album-αποθέωση για το rock n’ roll!

Highlight: Η διασκευή στο “Poison” του Alice Cooper είναι φανταστική και απολύτως ταιριαστή με το όλο κλίμα του album.