Οι Stormage είναι ένα συγκρότημα από τη Γερμανία, που παίζει (τι άλλο;) τευτονικό metal. Με δυο κυκλοφορίες το 2005 και το 2008 (σύμφωνα με την σελίδα τους), επανέρχονται εν έτει 2017 με 10 νέες συνθέσεις. Έχουν μοντέρνα παραγωγή και κάποια nu metal στοιχεία (για τα δικά μου δεδομένα), ενώ τα τραγούδια τους έχουν σχετικά επικά ρεφραίν. Ο ήχος τους βέβαια στο σύνολό του είναι heavy/power metal.

Το βασικό μειονέκτημα που εντόπισα με την πρώτη ακρόαση είναι τα φωνητικά του lead κιθαρίστα τους Heiko Heseler, τα οποία πέραν της περιορισμένης έκτασης πιστεύω ότι είναι αταίριαστα με το ύφος της μπάντας.

Θεωρώ ότι για αυτό που παίζουν χρειάζονται εντελώς διαφορετικού τύπου τραγουδιστή. Η συγκεκριμένη φωνή θα ταίριαζε σε κάπως πιο hard rock σχήματα και αυτό ακούγεται στις πιο αργές στιγμές τους (π.χ.“Prime of life”) όπου ταιριάζει γάντι. Μια power/μπαλαντοειδής σύνθεση είναι και το καλύτερο τραγούδι του δίσκου, το 6λεπτο “Victims Eyes” ενώ από τα υπόλοιπα (μοιρασμένα σε mid και up tempo ρυθμούς) ξεχώρισα το “Anguish of mind”.

Ο δίσκος ακούγεται ευχάριστα, και έχει και κάποια πολύ πωρωτικά σημεία, θεωρώ όμως ότι εάν προσλάβουν μόνιμο τραγουδιστή (όχι και Kotipelto αλλά προς αυτή την κατεύθυνση…) και δουλέψουν για να βρουν αυτό που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν, θα τα πάνε πολύ καλύτερα.

Σίγουρα μπορούν!