Οι Klara Force (guitar), Ida Evileye (bass), Nicki Wicked (drums), δηλαδή τα ¾ των από το 2016 διαλυμένων Crucified Barbara, μαζί με τους Jonas “Skinny Disco” Kangur (guitar) – μπασίστας στους goth metallers Death Stars και την Frontwoman Pepper Potemkin (vocals), αποτελούν τους The Heard.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αποτελούν τη συνέχεια των Crucified Barbara, και το σίγουρο είναι ότι είναι ένα ήδη δεμένο σχήμα. Η μουσική τους πρόταση απέχει όμως πολύ από δυναμικό – straight forward modern hard rock. Το ντεμπούτο τους “The Island” είναι ένα concept album και μουσικά κινούνται στο ευρύτερο χώρο του hard rock, με φανερές επιρροές από τους Ghost (άρα 70’s occult και 80’s). Δυο ακόμη σχήματα που μου ήρθαν στο μυαλό ακούγοντας το δίσκο, ήταν οι φετινοί Lucifer με το “II” και λιγότερο οι πιο light, Ιταλοί Belladona (noir-rock).

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του άλμπουμ πέραν του ότι βρίθει καλών riff, σωστής ροής και ιδεών, είναι ότι υποστηρίζει ένα ενδιαφέρον concept για ένα νησί όπου συνυπάρχουν η φαντασία και η πραγματικότητα. Τα τραγούδια αποτελούν short stories σκοτεινής ατμόσφαιρας και μυστηρίου, με το θηλυκό στοιχείο να επικρατεί (Σειρήνες, Μάγισσες, Queen Scarlet).

Πολύ ενδιαφέρον δίσκος, με συνοχή, και με παθιασμένες θεατρικές ερμηνείες  από την burlesque artist – Pepper Potemkin (που κάνει το όνειρο της πραγματικότητα πρώτη φορά σε rock μπάντα και τα δίνει όλα), μας συστήνει ένα απελευθερωμένο σχήμα (όσο αφορά τις 3 πρώην Crucified Barbara) με έμπνευση που θέτει γερές βάσεις για το μέλλον.
Μου άρεσε ακόμα πιο πολύ το δεύτερο μέρος του άλμπουμ (μετά το instrumental “Caller of the Storms”) που θεωρώ ότι είναι πιο επιμεταλλωμένο και επικό. Σε κάθε περίπτωση έχει καλή ροή και ακούγεται σερί, όπως το “Operation Mindcrime” των Queensryche.

Μια hard rock κυκλοφορία που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Εάν σας αρέσουν οι σκοτεινές/γοτθικές ιστορίες, τα γυναικεία/rock φωνητικά και έστω ένα από τα συγκροτήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, αξίζει να τους τσεκάρετε.