Οι Threshold είναι μια από αυτές τις μπάντες που θα μπορούσαν εύκολα να βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου αλλά για κάποιον παράξενο λόγο δεν είναι. Έχουν κυκλοφορήσει μια σειρά από εξαιρετικούς δίσκους και είναι μια από τις power/prog metal μπάντες με σταθερά εξαιρετική παρουσία στα μουσικά δρώμενα.
 
Η τελευταία τους κυκλοφορία ήταν το 2007 και λεγόταν “Dead Reckoning” και ήταν το τελευταίο τους άλμπουμ με τον εξαιρετικά ταλαντούχο Andrew “Mac” McDermott ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε το 2011. Οι φαν τις μπάντας ήταν συγκλονισμένοι  και ήλπιζαν ότι η μπάντα με κάποιο τρόπο θα συνεχίσει να υπάρχει. Σοφότατα λοιπόν τα μέλη της μπάντας αποφάσισαν να στρατολογήσουν τον επίσης ταλαντούχο πρώτο τους τραγουδιστή Damian Wilson(Headspace) και να κυκλοφορήσουν ένα δίσκο μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια.
 
Το “March of Progress” είναι γεμάτο με όλα τα στοιχεία που έκαναν την μπάντα αγαπητή εξαρχής. Κομμάτια που κινούνται από τις κλασσικές συνθέσεις των Yes μέχρι σε πιο μοντέρνα prog/power metal στοιχεία που θυμίζουν μπάντες σαν τους Royal Hunt και ακόμα τους Star One του Arjen Lucassen. Το κομμάτι που ανοίγει τον δίσκο λέγεται “Ashes” και είναι σίγουρα όμοιο με τα κομμάτια από το “Dead Reckning”. Όπως τα περισσότερα κομμάτια στο δίσκο, είναι εξαιρετικό, με εθιστικό ρεφραίν  που δίνει την δυνατότητα στον Damian Wilson να επιδείξει τις εξαιρετικές του φωνητικές ικανότητες.
 
Το “The return of the Thought Police” είναι το πρώτο λαμπρό σημείο στο άλμπουμ. Πιο βαρύ, mid-tempo κομμάτι που χτίζεται γύρω από τα εξαιρετικά φωνητικά. Heavy riffs και εξαιρετικές μελωδικές γραμμές. Γενικά η μπάντα επιδεικνύει την δυνατότητα της να γράφει εξαιρετικές μελωδίες, κολλητικά ρεφραίν και επίσης προβάλουν τις prog επιρροές τους τόσο έξυπνα που διεγείρουν τον ακροατή ακόμα περισσότερο.
 
Άλλο ένα λαμπρό σημείο είναι το περισσότερο prog “Colophon” που είναι πιο up-tempo, με jazz στοιχεία και ωραίο πιάνο. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις μια μπάντα σαν τους Threshold να προσπαθεί να κρατήσει τον ήχο της αλλά ταυτόχρονα να προσπαθεί να πειραματιστεί βάζοντας εξαιρετικά solo, και πιο ακουστικά “μελό” σημεία.
 
Η επιστροφή στην δισκογραφία για τους Threshold μόνο επιτυχής μπορεί να θεωρηθεί. Το “March of Progress” είναι εξαιρετικό και γίνεται ακόμα καλύτερο με κάθε ακρόαση. Η μπάντα δείχνει δεμένη και έχει σίγουρα την δυνατότητα να σαγηνέψει οποιονδήποτε ακροατή. Ας ελπίσουμε ότι θα ακούσουμε σύντομα νέα τους και γιατί όχι μήπως τους δούμε και σε κάποια συναυλία στην Ελλάδα. Δεν πειράζει να κάνει κανείς όνειρα ε?
 

Tags